Logo bredavandaag.nl

Alle VO-scholen onder één dak tijdens Centrale Voorlichting

  Advertorial

(advertorial) – Dinsdag 16 januari en woensdag 17 januari 2018 houdt het Bredase voortgezet onderwijs de twaalfde editie van de Centrale Voorlichting in het gebouw van het Florijn College aan de Wilhelminasingel 33 te Breda.

De voorlichting richt zich op leerlingen van groep 8 en hun ouders die woonachtig zijn in Breda of de omliggende gemeenten. Deze groep leerlingen staat voor een belangrijke beslissing, namelijk de keuze voor een vervolgopleiding aan een school voor voortgezet onderwijs die aansluit bij hun eigen persoonlijkheid en leerniveau. 


Alles onder één dak
Tijdens de Centrale Voorlichting presenteren alle Bredase scholen voor voortgezet onderwijs zich onder één dak. Het voornaamste doel hiervan is dat de leerlingen en hun ouders in één keer kennis kunnen maken met alle scholen en de verschillende onderwijstypen. 

De opzet van de voorlichtingsavonden is tweeledig. Zo presenteert in de aula van het Florijn College elke school zich met een eigen stand. Hier krijgen de bezoekers in één oogopslag een goede eerste indruk van de diversiteit in het Bredase voortgezet onderwijslandschap. In de lokalen wordt vervolgens uitgebreide informatie verstrekt over elke school, het aangeboden onderwijstype en de kenmerkende factoren waarin de school zich ten opzichte van andere onderscheidt.

Open dagen en Centrale aanmelding
Als vervolg op de voorlichting starten vanaf eind januari de open dagen. Het bezoek aan een open dag maakt het beeld compleet. Alle data waarop de Bredase scholen voor voortgezet onderwijs hun open dagen houden, staan op www.vobreda.nl.

Praktische informatie
De voorlichtingsavonden op het Florijn College beginnen om 18.00 en eindigen rond 21.30 uur. Basisscholen ontvangen persoonlijke uitnodigingen voor hun leerlingen en ouders om op één van de avonden op een bepaald tijdstip naar de voorlichting te komen. Hiervoor worden eind december toegangsbewijzen verstuurd.

Op www.vobreda.nl staat een overzicht van alle basisscholen die een uitnodiging zullen ontvangen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief