Logo bredavandaag.nl

Telefoon- of tabletreparatie nodig? De WeFix bus repareert bij jou op locatie

  Advertorial

(advertorial) - On demand services zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We kijken series en films wanneer wij dat willen, laten massaal eten thuisbezorgen en wanneer je fietsband lek is laten we tegenwoordig al een reparatie service voorrijden. "Waarom moeten we dan de deur nog uit wanneer onze smartphone kapot is?", dachten de Bredase oprichters van WeFix. Het is een primaire levensbehoefte, je contact met de wereld en daarmee vrijwel je dierbaarste bezit.


"Devices repareren op locatie is niet nieuw in telecomland, maar het wordt nog niet landelijk toegepast en zeker niet met de juiste kwaliteitsnorm. On-demand repair wordt op dit moment aangeboden door enkele reperateurs die lokaal met een busje rond rijden om telefoons op te halen of reparaties uit te voeren bij mensen in huis. Leuk, maar dit concept kan pas succesvol zijn wanneer het landelijk wordt uitgerold, met gecertificeerde monteurs en hoge kwaliteit onderdelen. Dat is dan ook onze ambitie. We zijn gestart in omgeving Hilversum en nu dus ook operationeel in Breda”, vertelt mede-oprichter Stefan Nuijten.

Het is een markt met grote kansen voor professionalisering, zowel binnen de zakelijke- als de particuliere markt. "Daarnaast zijn we de dienst met resellers en onder andere verzekeraars aan het opstarten. De markt is bovendien ongekend groot. Twee op de tien(!) mensen loopt rond met een defect toestel. Nieuwe smartphones die op de markt komen hebben steeds minder vernieuwende functionaliteiten en de prijzen voor nieuwe devices reizen de pan uit."

Door deze ontwikkeling kiezen consumenten vaak eerder voor het repareren van hun device dan voor de aanschaf van een nieuw toestel. Daarnaast is de reparatiemarkt, en dan met name de ‘buiten-garantie’ markt, nog niet gestandaardiseerd en volop in ontwikkeling. Voor gebruikers is er weinig transparantie over de kwaliteit van onderdelen, toestel gegevens, prijzen en monteurs zijn daarnaast vaak niet gecertificeerd. Kortom: voor veel consumenten is het totaal onduidelijk wat de beste weg is om een device te laten repareren. Tros Radar heeft hier recent nog een mooi onderzoek over gepubliceerd.

Landelijke dekking
Samen met PON Nederland en enkele (telecom) investeerders, waaronder Nuijten, zullen er de komende tijd zo’n 50 bussen worden uitgerold door de organisatie. Hiermee positioneert WeFix zich als de eerste landelijke on-demand speler die de reparatie markt gaat professionaliseren. "Wanneer je je telefoon laat vallen moet je direct aan WeFix denken, net zoals je aan Carglass denkt bij een ster in je raam”, voegt Pieter Leeuw, CEO & mede-oprichter van WeFix, daaraantoe.

Bij WeFix staat kwaliteit op nummer 1 en gebruikers zijn verzekerd van een scherpe prijs-kwaliteit verhouding. Of je nu thuis, in de sportschool of op kantoor bent, wanneer je een afspraak maakt op de website van WeFix komt de servicebus diezelfde dag nog bij je op locatie om je device te repareren. 

Meer informatie vind je op de website van WeFix.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief