Logo bredavandaag.nl
Perry Roovers

Steaks van de houtskoolgrill: Murphy’s Grill nu open in Breda

  Advertorial

(advertorial) - Vanaf nu kun je ook in Breda een hapje gaan eten bij het nieuwe restaurant van Murphy’s Grill. Het Argentijnse steakhouse opende deze week de deuren op de locatie waar eerder jarenlang de Satéhut zat aan de Nieuweweg.


Het is de tweede vestiging van het restaurant dat gebruik maakt van een houtskoolgrill, uniek in Breda. In Oosterhout is het steakhouse al langere tijd een gevestigde naam. In 2001 is Murphy’s Grill opgericht door Hari Singh en zijn vrouw Radika. Het was toen het eerste restaurant in Oosterhout dat een topkwaliteit Certified Angus Beef aanbood, terwijl hij zelf van Indiase afkomst is en nog nooit rundvlees had gegeten of het ooit zal gaan eten.

Wat maakt de steaks zo bijzonder? Singh is helder. “Alleen een Murphy's steak wordt op houtskool gegrild tot in de perfectie. We hebben geen geheime marinade of kruiden, alleen peper en zout zorgt dat het vlees doet wat het moet doen: lekker zijn.”

De afgelopen twee maanden heeft het pand een verbouwing ondergaan met als resultaat een moderne, Argentijnse look. In het restaurant is zitplaats voor 65 mensen. Vanuit de zaak kijk je zo de open keuken in. “Je kunt zien hoe je steak gegrild wordt”, vertelt Singh. Daarnaast is er ook een groot terras waar men met lekker weer terecht kan.

Hoewel het restaurant pas een paar dagen open is zijn de eerste reacties goed. “Iedereen die binnenkomt heeft zoiets van wauw, heel mooi. Dus dat is alvast een goed begin.” Het geheel heeft een modernere stijl dan de vestiging in Oosterhout. En nog een pluspunt: het restaurant bevindt zich vlakbij de parkeergarage De Barones, dus is voor iedereen gemakkelijk te bereiken.

Murphy’s Grill is iedere dag geopend vanaf 16.30 uur voor verschillende Argentijnse gerechten. Om 22.00 uur sluit de keuken. Reserveren kan op nummer 076-5328290. In de eerste maand krijgen de gasten een welkomstdrankje om de opening te vieren.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief