Bedrijfsvlog: Achter de schermen bij de School voor Fotografie

  Advertorial

(advertorial) - Hoe word je een betere fotograaf én kun je zelfs je beroep maken van fotografie? Met die vraag kunnen zoekende fotografieliefhebbers terecht bij de School voor Fotografie in Breda. Een kijkje achter de schermen tijdens de lessen in Breda.


In de zes lesdagen van de basisopleiding fotografie krijgen veel fotografen het fotovirus te pakken, weet directeur Saskia te Koppele. “Het gaat echt in je bloed zitten als je er eenmaal mee bezig bent. Het zoeken naar de onderwerpen voor je opdrachten, het onder de knie krijgen van de techniek.”

Positieve manier
Mayke Willems volgde al eerder een opleiding aan de School voor Fotografie. “Ik zocht naar een opleiding die aansloot bij waar ik naar op zoek was: meer technische kennis, nóg beter leren kijken en meer controle over mijn fotografie”, vertelt ze. “Wat voor mij tevens van belang was, is om les te krijgen op een positieve, opbouwende manier. Dat heb ik gevonden bij de School voor Fotografie.”

Oud-student Joris van Lieverloo omschrijft het zo: “Een camera is een bijzondere trukendoos waar je magische momenten mee kunt vastleggen en kunststukken uit kunt halen. Maar hoe haal je het optimale uit deze trukendoos en hoe kan je magie laten werken. Nou, dit leer je op de School voor Fotografie!”

Aangename omgeving
De studenten leren veel van de docenten, dat gebeurt in een aangename omgeving, weet Gaby Verheyen. “Door opdrachten met elkaar te bespreken, te spiegelen leerde je verreweg het meest. Ik denk hieraan terug met een warm gevoel.”

De basisopleiding en de fotografieopleiding worden gegeven in De Teruggave, het oude belastingkantoor, aan de Gasthuisvelden.  De lessen zijn om de week.  Bekijk de startdata op de site van de School voor Fotografie.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief