Foto: Raamdecoratie.com

Rolgordijnen kopen? Let dan hier op!

  Advertorial

(advertorial) - Rolgordijnen behoren tot één van de populairste soorten raamdecoratie. Niet voor niets, want ze hebben veel voordelen ten opzichte van andere types raamverduistering. Zo zijn ze in verschillende ruimtes toepasbaar en passen ze in vrijwel iedere woonstijl. Ben jij ook op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Wij geven je graag een aantal tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van rolgordijnen. Zo kies jij de rolgordijnen die bij jou passen


Zoek de juiste maat rolgordijn

Wanneer je op zoek gaat naar rolgordijnen dan is het allereerst belangrijk om te weten waar je precies het rolgordijn wilt bevestigen. Het is belangrijk dat je goed van te voren weet wat voor een lengte en breedtemaat je nodig hebt. Meet zelf secuur of neem eventueel contact op met een gespecialiseerd bedrijf, zoals Raamdecoratie.com. Bij partijen zoals deze kun je gebruikmaken van een meetservice. Zo weet je zeker dat je rolgordijnen in de juiste maat koopt. Let erop dat raamdecoratie is verkrijgbaar in diverse standaardmaten, maar dat er ook bedrijven zijn die raamdecoratie op maat maken. Mocht jouw maat dus ergens niet verkrijgbaar zijn, zoek dan een bedrijf waar je terechtkunt voor rolgordijnen die je op maat kunt laten maken.

(lees verder onder de foto)

Hoe transparant moeten de rolgordijnen zijn?

Zodra je weet welke moet je nodig hebt, is het tijd om goed na te denken over de transparantie van het gordijn. In hoeverre wil je dat er licht wordt doorgelaten door de gordijnen? Voor de slaapkamer vinden veel mensen verduisterende rolgordijnen een goede optie. Dit type rolgordijn houdt namelijk zonlicht tegen en weerkaatst de warmte. Voor de woonkamer kun je bijvoorbeeld lichtdoorlatende rolgordijnen installeren, waardoor er een sfeervolle ruimte ontstaat. Tot slot heb je nog transparante rolgordijnen. Deze hebben vooral een decoratieve functie. Dit type gordijn is perfect voor kamers die gericht zijn op de voor- of achtertuin. Uiteraard is het aan jou voor welke transparantie je uiteindelijk gaat.

Zoek een kleur die bij je past

Het kiezen van een kleur is net zo belangrijk als het type rolgordijn, Raamdecoratie heeft een grote invloed op de sfeer in een ruimte en daarom is het belangrijk dat je kiest voor een kleur die past bij de rest van je ruimte. Daarnaast kun je niet alleen kleuren en mate van transparantie kiezen, maar ook verschillende materialen, patronen en ophanging. Zo is het bij veel modellen niet eens meer noodzakelijk om gaten te boren om jouw gordijn op te hangen. Laat je inspireren en neem een kijkje op Pinterest of een woonmagazine zoals VT wonen. Zo ontdek je de verschillende mogelijkheden en kies voor hetgeen dat het beste past bij jouw smaak!
FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief