Foto: Tom Doms

Allerlaatste tickets Ploegendienst 21 juni in verkoop

  Advertorial

(Advertorial) - Grote blijdschap bij de organisatoren van Ploegendienst Festival. Het Bredase feest aan de Galderse Meren mag namelijk officieel doorgaan. En daarmee is Ploegendienst ook meteen het eerste (grote) festival dat weer georganiseerd gaat worden in Nederland. Op 3 en 4 juli gaan duizenden Bredanaars aan het ‘werk’ tijdens de 6e editie van Ploegendienst.


Afgelopen vrijdag hakte het kabinet de knoop door: vanaf 30 juni zijn eendaagse festivals, waar je niet kunt overnachten, weer toegestaan. En dat betekent dus groen licht voor Ploegendienst. “Dit hadden we echt nodig”, liet Tijn Kapteijns, organisator van het festival eerder al weten. Wij spraken hem in aanloop naar het festival.

Wat kunnen bezoekers dit jaar van Ploegendienst verwachten?

“Waar sommige organisatoren zich misschien zullen inhouden, hebben wij er juist voor gekozen om er vol voor te gaan. Het festival heeft in z’n geheel een upgrade gehad. Wat de bezoekers precies kunnen verwachten wil ik nog een beetje geheimhouden, maar ik kan beloven dat het heel vet gaat worden. Het eerste festival ben je maar één keer en we willen er alles aan doen om het echt legendarisch te maken.”

Is er nog een mogelijkheid om een kaartje te scoren voor Ploegendienst?

“Jazeker. Mensen die nog geen kaartje hebben kunnen proberen om maandag 21 juni alsnog een ticket te scoren. Om 12.00 uur gooien we namelijk nog een aantal tickets in de verkoop. Deze tickets zijn vrijgekomen doordat sommige mensen hun ticket niet verzilverd hebben. Tickets kunnen alleen via onze vaste kanalen worden gekocht. Mocht je je kaartje willen verkopen, dan kan dit via Secure Swap. Maar mensen moeten niet gaan handelen! Dan kun je namelijk nog weleens teleurgesteld worden met een nepkaartje. We worden op dit moment overspoeld met mensen die vragen of zij nog aan een kaartje kunnen komen. Maandag klaarzitten dus!”


 Foto: Tom Doms

Wat moeten kopers doen die onlangs een aanbetaling hebben gedaan?

“Als zij naar het festival willen komen is het heel belangrijk dat zij hun kaartje verzilveren. Dit moet vóór aanstaande vrijdag 18 juni om 19.00 uur worden gedaan. Daarna gaat de verzilvering namelijk dicht. De mensen die nog een kaartje moesten verzilveren hebben allemaal een mail ontvangen van Eventix. In die mail wordt precies uitgelegd wat zij moeten doen. Wijzelf hebben ook veel aandacht op onze socials besteed aan de verzilvering. Inmiddels heeft al meer dan tachtig procent van de festivalgangers zijn/haar ticket verzilverd. Het verzilveren geldt trouwens niet voor de mensen die vorig jaar al hun kaartje hebben gehaald, dat ticket is gewoon geldig voor dit jaar!”

Hoeveel bezoekers verwachten jullie dit jaar?


“10.000 festivalgangers per dag, 20.000 in totaal dus. Iedereen wil weer een feestje ervaren. Dat gaat heel uniek worden.”

Hoe werkt het testen voor toegang?

“Vanaf dit weekend kunnen mensen zich via testenvoortoegang.org aanmelden. Zij kunnen dan een afspraak maken om zichzelf te laten testen voor Ploegendienst. Een testuitslag is 40 uur geldig. Wanneer je negatief getest wordt krijg je een unieke code in je e-mail. In de CoronaCheck-app kun je je code omzetten in een digitaal coronatoegangsbewijs. Momenteel moet je je ook nog laten testen als je volledig gevaccineerd bent, maar als het goed is verandert dit per 23 juni. Om up-to-date te blijven is het aan te raden om de website van de overheid en die van testenvoortoegang.org in de gaten te houden.”

Zijn er deze editie nog vernieuwingen doorgevoerd?

“Zeker. Zo is er onder andere een extra podium bijgekomen. Deze staat ook meteen op een hele vette locatie! Met een beetje inlevingsvermogen kun je deze locatie wel raden! Op dat podium gaat disco gedraaid worden. Het vetste is dat we daar gaan werken met een ‘ceiling of sound’. Waarbij het geluid van boven komt!”

Bregje Kop