Foto:

Alle redenen op een rijtje om een laadpaal op locatie te nemen

  Advertorial

(Advertorial) - Als je elektrisch rijdt, rijdt je auto op elektriciteit. Die elektriciteit kun je ‘tanken’ bij een pompstation of laadstation. Alleen blijkt uit de praktijk dat er niet altijd een laadpaal aanwezig is. Stel je voor dat je een cursus hebt in Breda en daar op locatie wil laden. Hoe groot is de kans dat dat kan? Je loopt dat het risico dat je niet kan bijladen. Om elektrisch te rijden ben je dus compleet afhankelijk van oplaadpunten. Het vervelende eraan is dat opladen soms tergend lang duurt in verhouding met het tanken van fossiele brandstoffen. Wij hebben drie redenen op een rijtje gezet waarom je een laadpaal op locatie nodig hebt!Eén van de beste redenen om te investeren in een laadstation is omdat het beduidend goedkoper is. Het is goedkoper om een laadpaal thuis te plaatsen, omdat je thuis of op de zaak je eigen energietarieven hebt afgesloten. Uit onderzoek blijkt dat je gemiddeld twee keer zoveel betaalt bij een commerciële laadpaal, ten opzichte van een thuislaadpaal of een laadpaal op de zaak. En dan hebben we het nog niet over de starttarieven van een snellader. 

Heb je toevallig zelf zonnepanelen liggen? Dan is het al helemaal een win-win situatie. Je kunt namelijk je laadstation opladen door middel van de stroom die je hebt opgewekt via je zonnestroominstallatie! Oftewel; je investering in een eigen laadpaal betaalt zich meer dan terug.

Nooit meer vechten om het laatste plekje

Mocht je het nog niet gezien hebben; steeds meer Nederlanders rijden elektrisch. En dat terwijl er niet substantieel meer laadpalen worden geplaatst. Dat betekent dat je vaak moet wachten tot je eindelijk een keer aan de beurt bent. In het ergste geval heb je de pech dat je niet eens aan de beurt komt. ‘’Hoe kom ik dan nog thuis?’’ Tja, dan moet je langer wachten en hopen dat er een snellader vrij is, zodat je nog enigszins voor het eten thuis bent. Als je een laadpaal op locatie neemt, ben je altijd voorzien van een laadpaal en grijp je nooit mis!

’s Ochtends een volle accu

Een ander voordeel van een laadpaal thuis is dat je altijd met een volle accu op pad gaat. ’s Nachts heb je vaak geen auto nodig, waardoor je hem makkelijk kan opladen. Dat betekent dat jij iedere ochtend een volle accu hebt. Zo kun jij zonder problemen het Nederlandse wegennet bestormen!