Afbeelding
Foto: Stichting de Compagnie

Transformatieproject Cort Heyligerskazerne: ‘Nog 1 appartement beschikbaar’

Door: Advertorial Advertorial

(Advertorial) - Waar vroeger de soldaten marcheerden komt nu een fijne woonplek voor iedereen die op zoek is naar een appartement in een groene omgeving. CPO de Compagnie is een voor Bergen op Zoom uniek collectief woonproject. De Compagnie ontwikkelt op het voormalige kazerneterrein onder eigen beheer het historische Gebouw D van de Cort Heyligerskazerne naar 12 appartementen.

Misschien wel de grootste extra’s in dit markante gebouw zijn de collectieve voorzieningen; de plekken in huis om samen te sporten, activiteiten te ondernemen of gewoon een kopje te drinken met je krantje erbij. Twee van de vier kazernegebouwen op het terrein, eveneens met een dertiger jaren industriële architectuur uitstraling, zijn al getransformeerd. Binnenkort zal ook een start gemaakt worden met de (ver)bouw van dit stoere gebouw met als doel om het in oude glorie en méér, te herstellen. 

Naast een gemeenschappelijke tuin heeft elk appartement zijn eigen buitenruimte in de vorm van een tuin, balkon of loggia. Zo heeft appartement 9, mooi gelegen op de 1ste verdieping, uitzicht op het park met een loggia aan de westzijde. Een driezijdige oriëntatie op de kop van het gebouw, (met een zee van licht), toont een romantische woonruimte onder de fraaie kap. De ruimte is in te richten als loft, een hoge ruimte met een vrij woonoppervlak van meer dan 75 m², of met een extra slaap/werkkamer. 

In de directe omgeving bevinden zich een gezondheidscentrum, sportpark en winkelcentrum. Het stadscentrum van Bergen op Zoom ligt op wandel-/fietsafstand. 

Er is een mogelijkheid tot huur/verhuur van dit appartement.