Harrington en Salsa

Column

Alles overleefd vorige week? Hij was weer héél fijn! Zwaarder dan Carnaval, dat wel.

Misschien volgend jaar toch de maandag maar vrij nemen om even bij te komen.
Dit weekend is 't een stuk rustiger, tenminste in Breda dan!
Want 't bruist uiteraard in Den Bosch (Jazz in Duketown) zaterdag en zondag en hopelijk is 't ook mooi weer voor de Pinkpopgangers (veel plezier bij The Boss zaterdag!). En dan is er natuurlijk het jaarlijkse Gypsyfestival in Tilburg in de Interpolistuin op tweede pinkstermaandag (www.gipsyfestival.nl).

Verder is er zaterdag 30 mei een werkelijk fantástisch festival in Eindhoven: The Naked Song Festival in 't Frits Philips Centrum.
Het begint 's-middags om 2 uur met de film "searchin' for the heart of the heartland" en vanaf 4 uur beginnen de optredens van de meest fantastische singer-songwriters en aanverwante bands. Als je een kaartje koopt voor 35,-- (is echt niks voor wat je krijgt!!!) krijg je o.a. John Gorka, Van Dyke Parks, Wreckless Eric, Spinvis, Rachel Harrington (vanavond in 't T-Huis!), Ma Rain, Songwriters United, Rory Block, The Shiner Twins en Novastar, ik weet niet hoor, maar dit is echt nie meer normaal!!! Ik ga kijken!! 't duurt tot een uur of twee en je kunt met de nachttrein terug! Voor meer info kijk op: www.nakedsong.nl

Maar voor dichter bij huis heb ik nog de volgende opties:

Vanavond, donderdag 28 mei

- in 't Chassé 't Orkest van de Koninklijke Luchtmacht: Rockopera in Concert.
Aanvang 8 uur, kaartjes zijn tussen de 16 en 31,-. Ze spelen stukken uit Tommy, Jesus Christ Superstar, The Wall, Rent, Evita en Rent.
Ik heb vorige week stuk gezien op 't Ponton bij 't Spanjaardsgat en 't klonk werkelijk fantastisch!!! Aanrader!!!!

- vandaag is ook de aftrap van het Theaterfestival "Hartstocht" van nieuwe theatermakers uit de stal van 't Zuidelijk Toneel, met oa veel theater op locatie. Kijk op de site van 't Chassé voor de volledige actuele festivalinformatie. Het duurt t/m zaterdag.

- Ook weer een open podium-avond in 't Hijgend Hert met de band Spitcher; pop en rockcovers + eigen werk. Vanaf 21.30 uur.

- Snoepje van de avond is uiteraard het Rosie Lee Roots-fluisterconcert in 't T-Huis van singersongwriter Rachel Harrington (met gasten Paul Benoit en FLOOR), maar daar heeft u als 't goed als een berichtje over ontvangen! Het begint om half 9 en de entree is 2,50! Vol = Vol!!!

- Nee, ik vergeet John Mayall niet te vermelden in Mezz, maar goed, dat is al een tijdje uitverkocht, dus reclame maken hiervoor is alleen maar pijnlijk.

Vrijdag 29 mei

- Beaux-Jazz-concert in 't Hijgend Hert: Gordon Grdina Trio; aanvang half 9, entree 6,--.
Frisse combi tussen mainstream-jazz en improvisaties met invloeden uit het Arabische, en zelfs uit de Punk en de Metal; spannend!

Zondag 31 mei

U zult mij er niet tegenkomen maar de liefhebbers weten natuurlijk al láng dat de Dancetour plaats vindt op 't Chasséveld; vanaf 1 uur 's-middags kun je uit je dak!

Je kunt natuurlijk ook naar de Beaux Jazz Sessie gaan in 't Hijgend Hert (14.30 uur) of naar de oude stijl Jazz-sessie in De Zandloper (ook om half 3)

In 't Chassé een Fiesta Mundial, met een gratis programma vanaf 5 uur in de Foyer, en vanaf 8 uur kunt u de betaalde voorstelling in de zaal bezoeken (tussen 14-27 euro)
Dans, theater en muziek uit alle windstreken. Er is ook een wereldmarkt en er worden wereldgerechten geserveerd!

In 't Mezzcafé om half 5 een optreden van de Belgische componist/mulit-instrumentalist en zanger V.O. (afkorting van Version Originale). Toegang gratis.

Om 5 uur begint ook het mini-popfestival in de Bommel, georganiseerd door de bandleden van Cool Zero.
Ze spelen er zelf uiteraard ook, voorafgegaan door Mind Trick en als afsluiter de band Nathan Lee uit Den Haag.

Maandag 1 juni

Tweede Pinksterdag is 't uitermate rustig in Breda - tenminste kwa live-muziek.. (al hadden we nou maar 3 bandjes van vorig weekend over mogen nemen!!)

Er gebeurt wel iets op 't Ponton bij 't Spanjaardsgat in 't kader van 't Hvenement; 't zal wel aan mij liggen maar ik kan er niet achter komen wie nou precies wanneer en hoe laat speelt. Erg onhandig!
Er spelen "een aantal" salsabands "dit weekend", o.a. Cuba Libre staat aangekondigd, maar ik weet niet wanneer (vrijdag? Zaterdag? Zondag?)

Toevallig weet ik wel dat de dames-Big Band "Dutchess of Swing" wèl deze maandag speelt, en wel al om 1 uur 's-middags!

't zou wel héél gek zijn als er nou helemaal nergens een blues-bandje zou spelen; dat gebeurt dus ook: in d'n Heilige Antonius: D-Fuse!
Aanvang 17.30 uur.

Verder wil ik alvast voor volgende week melden dat er donderdag 4 juni een hele leuke jazz-avond in Mezz is gepland met o.a. Moon Baker en The Jazzinvaders.
En, óók in Mezz de zéér speciale presentatie van de nieuwe cd van Halte 5 op zondagmiddag 7 juni! Aanvang 4 uur!

Veel plezier waar dan ook
en tot ergens!

Groetjes,
Marion