Zuco & Duende

Column

Eíndelijk normaal weer! Thank God! Had ook niet veel langer moeten duren die ellendige kou!

De paden in en de terrassen op dus! Ik doe dus maar korte tipkes want 't is natuurlijk beláchelijk dat ik hier in m'n lunchpauze binnen zit te zitten, en bovendien moet ik ook nog iets te eten scoren want al mijn hulplijnen hebben 't af laten weten.
Nog even over de vorige-week-tipkes: ik had wat wijzigingen binnen gekregen; daar heb ik niets meer mee gedaan omdat ik enigszins uit 't veld was geslagen door 't verlies van Ettiënne. Soms staat 't leven even stil. Vandaar dus.

Maar het leven gaat uiteraard toch gewoon weer door: zie hieronder!

Dé Tip voor vrijdag 3 april is de Reggae- en Ska-POB-avond in 't Hijgend Hert! Vanaf half 10 treden er twee bands op, genaamd "Andere Koek" en "ManOMan" met onze Max!!!
Max dacht eigenlijk stiekum met z'n nieuwe bandje ongemerkt op te treden; mooi niet dus!! Je staat zelfs met je hoofd in de Uitloper (klein fotootje, oké, maar je stáát erin!) en we komen allemaal kijken!!!

Buiten dat 't dit weekend Nationaal Museumweekend is (meeste musea gratis entree) zijn er nog wel wat muzikale hoogtepuntjes voor de liefhebbers.

Zaterdagavond
- in 't Chassé (8 uur) Mary Black (30-35,-)
en
- in Mezz een concert van Zuco 103 (half 10); altijd leuk! Entree 13,-.

Verder nog twee bands in 't Hijgend Hert geprogrammeerd door POB vanaf 10 uur; "Puur" en "Stammer Lee"; die laatste lijkt me wel wat!!

Zondag 5 april
- Cesar Zuijderwijk drumt en vertelt in Theater De Bussel in zijn soloprogramma "Slagdroom"; aanvang 3 uur
- Héél speciaal tipke: de voorstelling "Duende" in boekhandel Van Kemenade & Hollaers aan de Ginnekenweg; prachtige teksten voorgedragen door één van Neerlands beste acteurs met een prachtige stem: Gijs Scholten van Aschat, en dit alles op Spaanse, Portugese en Braziliaanse muziek gespeeld door meestergitarist
Eric Vaarzon Morel! Is da wa! Begint om 3 uur. Entree 12,--
- Oude stijl Jazz in De Kogelvanger van The Blue Rhythm Jugglers; aanvang 3 uur
en ook
- Jazz & Swing in Oncle Jean met Joep èn Chris Peeters, Matty de Wijs, Richard Frijters en David Lukacs; aanvang 4 uur.

Hier moet u 't effe mee doen!

Volgende week de Matthäeus Passion in de Grote Kerk (dinsdag), Fado van Quatro Ventos in 't Chassé (ook dinsdag), het één-jarig bestaan van Bel Air op de kop van de Boschstraat met Mylova (woensdag) en natuurlijk Jesus Christ Superstar in Mezz! (Goede Vrijdag).

En als we nou toch aan 't vooruit-blikken zijn:
Met Pasen (12 en 13 april) beleeft Café Catch22 een "Black Easter" tijdens de POBParade met op zondag "The Black Cows" en op zaterdag "Black Tear", met een voorprogramma van "List & Leenders in Black".

Oh ja, en als je nou kaartjes gaat kopen voor 't meest bijzondere concert ever in Mezz (Bill Wymann & The Rhythm Kings; 16 oktober, als je dit aan je voorbij laat gaan begrijp ik 't ècht niet meer….) vergeet dan niet ook om een ticket te kopen voor het nieuwe (deels Bredase) Allstars Orkest die vrijdag 17 april in Mezz spelen, met o.a. Chris Strik, Aram Kersbergen, Ferry Smans, Esther Hart, Daan Bogers, Stephan Lems en Peter Broekhuizen. Dit gaat een feestje worden. En dat voor slechts 10 euri!

OK, fijn weekend en tot ergens of tot volgende week!
Groetjes,
Marion