Twee keer Kerst in Mezz

Column

Hé Hallo! Ingesneeuwd? In de file gestaan? Uitgegleejen? Geslipt? Sneeuwballen gegooid? Frosty The Snowman in je eigen tuin gemaakt? Jezelf IJsvrij gegeven?

Wilden wij een White Christmas? Nou, die hebben we! OK, tis nog geen Kerst, maar wèl KERSTMEZZ!!!!

Neem de tijd om vanavond op tijd de Mezz te bereiken want je wil nu zéker de KerstGlupo's niet missen in de sneeuw (ze beginnen om half 8!). En hoe toepasselijk zal I'm dreaming of a White Christmas klinken van Rock 'n Roll Revival feat. Renate de Jong, en wat dacht u van Baby, it's Cold Outside van Lewis & Pearl en Walking in the Winterwonderland van Harry- X-Factor- van Dongen, beiden begeleid door de Frits Bayens Big Band, feat. Peter van Dorst! En dat zijn nog maar een paar van de véle hoogtepunten die u vanavond zult gaan beleven!!
Bijvoorbeeld: Stop The Cavalry van Jona Lewie door het Plaeto-Schemerkelk-ensemble met Sandro van Breemen, Deborah Jacobs + extra Glupo's, Walter Lavent die in 't Antwerps dialect de kersthit van Stafke Fabrie opnieuw leven inblaast, en een zéér speciale uitvoering van All you Need is Love door Rock 'n Roll Revival feat. Pim van Ginneken, Renate (sax), Naomi (sax) en Max (trompet)....meer ga ik niet verklappen; laat u verrassen!
Mocht je nog geen kaartje hebben, woensdag waren er nog een stuk of 50, dus je hebt nog een klein kansje! (weet niet of die nu al verkocht zijn).
Ze kosten slechts 12,50, dus daar hoef je 't niet voor te laten!

Let op: het programma begint om 20.30!!!! In de Uitloper heeft per abuis namelijk 21.30 gestaan. Maar 't zou héél zonde zijn als je dan pas binnen komt, want dan mis je de prachtige opening door uw gastheer Sjakie Hendriks, èn Gregor en Kees Schoone en en Hans de Vos, en Plaeto en Wouter Sterk, en Deborah en Kees, en Walter in z'n moerstaal, en een spectaculaire veiling!Dus gewoon op tijd komen!!!

Wat te doen als de KerstMezz uitverkocht is:
Koop de CD van Vic v.d. Reijt "Ik voel me als een Kerstboom zonder Piek". Kan ik iedereen aanraden! Gewèldig! Dat biedt zéker troost.
Voor de avond zelf heb je daar natuurlijk niet heel veel aan (kan wel natuurlijk, met een glaasje wijn op de bank); maar daarom toch nog een paar uitwijkmogelijkheden:

- Catch 22;
viert dit weekend haar 25-jarig bestaan; altijd gezellig en bij tijd en wijlen nóg beter getapte biertjes dan in de Beyerd (ja, het moet gezegd worden: met name de Winterkoninkjes vallen op!!); iedereen is welkom en deze avond is er vanaf 10 uur live muziek van 2 bands: "Izzid?" en, natuurlijk
"100% Katoen!".

- Het Hijgend Hert;
vanavond treedt voor u op de band "Kaal"! Op het podium zult u o.a. ene Cyriel Havermans ontdekken! Aanvang 10 uur.

- Zeezicht;
Jazz van "Monsier Dubois", met o.a. Bart Wirtz en Dirk Beets; aanvang 22.45 uur.

Zaterdag 19 december
Dan zijn jullie uiteraard allemaal van harte welkom op het jaarlijkse feestje van Stichting Rhythm & Blues in De Beyerd. Deze keer met live-muziek van The Jill Hilleger Band; de zangeres zou zeer bijzonder moeten zijn!!! Ben benieuwd! Aanvang 8 uuur.

Andere opties:
- Mellow Down Easy in Catch22; aanvang 10 uur

- Niels Duffhuës (Pop Noir) in 't Hijgend Hert; aanvang 10 uur

- Sessie olv Kees Schipper en Ad Landa in De Koe in Princenhage met als special guest Jan de Bruijn; aanvang half 9, entree 5,--

Zondag 20 december

Wéér een zeer speciaal Kerst-concert in Mezz; The Bosco Christmas Party!
Ook elk jaar weer een feestje, en deze keer met weer hele andere special guests en hoogtepunten; o.a. de vocalisten Frank Montis, Diede Claesen en Ewoud Feenstra, en een tribute aan Maynard Ferguson! Dat belooft wat! Stephan Lems komt weer even terug "thuis" spelen, en alles staat uiteraard weer onder de bezielende leiding van Daan Bogers! Aanvang 16.00 uur. Entree 10,--.

En dan ook nog.... (ja, 't is weer heel verschrikkelijk..):

- Beaux Jazz zang-workshop in 't Hijgend Hert o.l.v. Leonie Muller (rap & jazz) met aansluitend een sessie; aanvang workshop 14.30 uur,
entree en deelname gratis.

- Nootlot in Catch 22; 4 uur

- Navenant (Bredasche Folk) in De Zandloper (Maanstraat); 4 uur

- General Electric (superband van Jan Loomans) in D'n Heilie Antonius; 5 uur

- Larry Cook (stevige covers) in de Bommel; 5 uur

- Solid Soul in 't Zwarte Schaap; 5 uur

- Greyhound Bluesband in Bel Air (Boschstraat); 5 uur

- Noël Shannon (Ierse Folk) in 't Bierreclamemuseum; 5 uur

- Capscize (zéér illuster acoustisch duo) in de Bruine Pij. Ik zou dit zelf erg graag willen zien, maar als dit óók om 5 uur begint, dan gaat dat dus nie lukken......(want ik ben bij Bosco); maar ik vrees het ergste! Egon, als 't 's-avonds is, of bijv. om 7 uur, laat 't dan nog effe weten, doe ik nog een extra mailtje!!!

Nou; zoek 't maar lekker uit!

Maandag kunt je gewoon doorgaan:
ofwel naar de prachtige Fado-zangeres Ana Moura in 't Chassé Theater (half 9),
ófwel naar de popquiz in 't Mezzcafé om half 9! (Dicky, wie zijn nou ons derde en evt. vierde teamlid??? - die moeten we dus nog hebben!)

Héél veel plezier; wees voorzichtig en tot vanavond of morgenavond of overmorgen.... (ik kijk wel hoe ver ik kom...!)

Groetjes,
Marion