Column Jasmijn: Grootse dromen

Column

Een paar maanden geleden, ik kan het me nog goed herinneren ook al is het alweer een tijdje terug. Ik had de hoop opgegeven, volledig opgegeven.

Mijn droom was om journalistiek te studeren in Utrecht maar deze zou niet uit gaan komen, daar was ik van overtuigd. Er was een toelatingstest en die had ik verknald. Er was een loting maar met twee onvoldoendes op mijn lijst en wat magere zesjes was ook hier mijn kans verkeken.

Dacht ik. Tot, op een mooie dag in juli ik in mijn mailbox keek. Ik heb gegild, gesprongen, gejuicht en ben door mijn bed heen gezakt. Maar Jasmijn Goedhart was aangenomen en niks en niemand kon mij ervan weerhouden om de beste journalist van Nederland te worden. Ik was van plan om volledig op te gaan in de sociale media en een enorme naamsbekendheid te krijgen. Niemand zou mij ooit vergeten en overal zou de naam Jasmijn weerklinken. Interviews met de grootste sterren, documentaires, rapportages noem het allemaal maar op. Ik zou het gaan doen. En hoe.

De werkelijkheid is hard Jasmijn. Ze zeggen dat je altijd moet blijven dromen, maar zelfs daar heb ik geen tijd meer voor. En nu, na een paar weken op school heb ik mijn droom beetje bij beetje en na veel wikken en wegen bijgesteld. Misschien is mijn kans toch niet helemaal verkeken.

Naast het bier drinken, stappen, feesten, roeien op mijn studentenvereniging, hospiteren (24 uur per dag op kamernet zoeken en reageren want ik MOET en ZAL een kamer krijgen) lukt het me om af en toe nog een beetje te studeren en te schrijven. En misschien, heel misschien zal mijn bescheiden bijgestelde droom nog uitkomen.

Jasmijn Goedhart
Jasmijn Goedhart komt uit Breda en schrijft elke maandag een column over haar studentenleven. Vandaag is aflevering 1.