De vuurpijl is de lucht al in, u mag nog komen zeuren

Column

Terwijl de sierpotten al op zijn geknald, de gemeente de overblijfselen van vuurpijlen heeft opgeruimd, kan de Bredanaar het besluit om Hornbach vuurwerk te laten verkopen nog komen bewonderen op het stadskantoor. Tot 12 januari ligt dat besluit voor u klaar en kunt u een zienswijze indienen.

Met andere woorden: als Hornbach de portemonnee al flink heeft gevuld met vuurwerkopbrengsten, mag iemand die het er niet mee eens zou kunnen zijn, dat nog even komen roepen op het stadskantoor.

De rechter heeft inmiddels een streep gezet door de vergunning van de gemeente. Maar pas vandaag (29 december) staat de officiële bekendmaking van dat besluit op de gemeentewebsite. En dat terwijl het verzoek ‘al’ op 30 oktober – twee maanden geleden - bij Breda binnenkwam.

‘Het college is voornemens om de verkoopvergunning te verlenen’, schrijft een ambtenaar in het besluit. Als de vergunning niet al was goedgekeurd, moet het college snel worden met voornemens doen, daar de vuurwerkverkoop al een uur of 9 bezig is.

De actualiteit heeft de ambtenarij goed ingehaald. Acht bezwaarmakers kregen dinsdag van de voorzieningenrechter gelijk. Dit jaar gaat er bij de Hornbach geen gillende keukenmeid over de toonbank.