Breda Barst 2010 trapte af onder een mooie herfstzon. foto Erik Eggens
Breda Barst 2010 trapte af onder een mooie herfstzon. foto Erik Eggens

Tipkes: Breda Barst

Column

Alweer helemaal klaar voor 't weekend?? Ik hoop dat de voorspellingen niet uitkomen en dat 't 't hele weekend droog blijft bij Breda Barst!!! Dat is uiteraard de belangrijkste tip voor komend weekend!

Zie ook de speciale Barst-Uitloper en je weet alles, dus veel woorden hoef ik deze week niet aan de Tipkes vuil te maken. En bekijk de tips van Mezz-programmeur Marco Petersen op deze site.

Dat die vrienden van dat Biermerk op 't Chasséveld staan diezelfde dag vind ik echt onbegrijpelijk! Dat dat nou uitgerekend op de dag van het jaarlijkse gratis popfestival, gemaakt door vrijwilligers, gepland wordt; I don't get it! Hoezo "het bijt elkaar niet want het is een andere doelgroep"??
Breda Barst is voor iedereen en van alle leeftijden, en kan elke bezoeker en elke euro heel goed gebruiken! Maar 't zal vast lekker druk worden in die grote tent; zeker als 't regent.; mij ga je er niet tegenkomen, ik vond Nick en Simon trouwens zowiezo leuker toen ze in Amerika zaten! Ik weet niet wat 't kost om er binnen te komen, maar Breda Barst is GRATIS!

Zaterdag en zondag naar 't Valkenberg dus! Met Uitloper, en zo nodig de paraplu!! Ik heb 't gevoel dat zaterdag, kwa muziek, meer mijn dag gaat worden dan zondag, met Pien Feith, Gingerpig, Charlie Jones Big Band (highlight!!!), Arid en de Death Letters,
maar ik laat me zondag gewoon verrassen en ga natuurlijk gewoon kijken, zeker naar de slotact Go Back to the Zoo!

Vrijdag kun je trouwens al beginnen in De Boulevard bij "Lady en de Vage Band"! (leuk) Ze spelen om 10 uur in de theaterzaal en de entree is 3 euro.

En zaterdag kun je nog na-Barsten met live-muziek in 't Hijgend Hert met "Shoshin" uit Manchester of in de Troubadour, waar een optreden is van Wake. Aanvang half 12 op beide plaatsen.

Het alternatief is om naar Etten-Leur af te reizen en een biertje te gaan drinken in Café De Klomp, waar u een optreden kunt meemaken van Never Mind The Neighbours! Altijd leuk!! Aanvang 21.30 uur. Vol = Vol!

En dan nog iets wat ik niet begrijp: al maanden zijn er helaas geen bandjes meer in D'n Heilige Antonius in de St. Janstraat, en dan juist op de dag dat 't park uit z'n voegen Barst van de live-muziek staat er een supergoeie band te spelen (doen ze dat om ons te pesten??? :) ); nou ja; u kunt dus kiezen: vanaf 5 uur: Jan Loomans met General Electric! Kwaliteitje dus!

Goed weekend en laten we 't droog houwen!
Tot Barst!

Groetjes,
Marion