Videoclips uit Breda. Beeld Youtube
Videoclips uit Breda. Beeld Youtube

Naar (Bredase) Clips Moet Je Kijken

Column

De tijd dat een VJ ons video clips voorschotelde is stilletjes ten einde gekomen. Voor mij begon het ooit met Pat Sharp van Sky Channel. Ik vond het toen niet erg om met griep thuis te liggen omdat de hele dag de gekste, mooiste maar natuurlijk ook de slechtste clips voorbij kwamen. Nu is er niemand meer om nieuwe videoclips voor te stellen, los van wat incrowd blogs op de digitale snelweg. Vandaar dat ik mij vandaag graag opoffer: vier sprankelende clips uit ons eigen Breedje Da!

Te beginnen bij Abel, de grote hit natuurlijk. Het lieve jongentje en het mooie meisje. Wel jammer dat het is opgenomen op een metrostation in Amsterdam terwijl het spoorgebied van Breda ook hele mooie beelden had kunnen opleveren. Maar allee, geniet nogmaals van het liedje dat mij nog altijd een beetje raakt. En niet alleen mij, Anouk heeft haar eigen Engelse versie op haar nieuwste album geplaatst.

Hiphoptrots Fotosynthese vindt zijn cliplocatie in het hart van Breda: het NAC stadion! Liefde voor de club gaat nauw samen met de liefde voor hiphop. Passie druipt van de clip af.

Tiësto vond zijn gelijke in Hardwell. Een nieuw talent dat nu al de grootste menigten weet te bespelen. Samen maakten ze de track Zero 76, een ode aan de stad die de bakermat was van hun succes. Een hoogtepunt was toen Hardwell de track dropte tijdens Dancetour 2011: een siddering ging door het publiek, kippenvel kwam op de armpjes, een grote grijns verscheen op de gezichten van het publiek en armen gingen in de lucht: onbetaalbaar!

Om lekker fris af te sluiten springen we nog even in het bubbelbad met Belinda & José. Een feestelijke clip waar iedereen van mag denken wat hij/zij of zij/hij wil.

Marco Petersen