Afbeelding

It Giet Oan voor de Baronessen

Column

BLOG - Wekelijks verhalen van de dames van Baronie 1 over hun tochten langs de velden. Deze week, ’t is weer tijd om de wei in te gaan, It Giet Oan!

Borrels, kalkoenen, chocoladetoetjes, kerstbrood, nieuwjaarschampagne en vast en zeker nog meer eten en borrels zijn er de laatste weken voorbij gekomen. De winterstop in met maat 34 en al waggelend en rollend met maat 40 eruit komen.

Potjandossie, de staf zou zich rotschrikken als we na de winterstop als volgepropte kalkoenen dat veld op komen schommelen, kortademig en nog geen tien meter kunnen rennen.

Dat hoort namelijk ook bij het spelen in een 1e elftal, een bietje fit blijven, ook in de winterstop. En die winterstop is toch lang dit jaar! 2 december ’12 is de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld, vervolgens zijn er in 2013 twee trainingen geweest en is er 1 wedstrijd (daar willen we niet over praten) gespeeld.

We hebben mazzel, dat beseffen we ons misschien nog te weinig, maar we hebben het wel. We kunnen namelijk altijd sporten, altijd! Om onze figuurtjes in shape te houden mogen we gebruik maken van de sportschool en daar zitten we niet alleen in de sauna, maar daar trainen we ook echt. Een enorme drukte natuurlijk als de velden eruit liggen, dan is het eigenlijk het nieuwe vv Baronie meetingpoint; selectiespelers en dames 1 bezetten dan de halve sportschool en zorgen voor gezelligheid en bekijks.

Hoe vaak zie je nu een groep meiden push-ups, crunches of sit-ups doen of op één been op een of ander wiebelkussen met een voetbal te staan trainen, het begint meer een circus te worden.

Maar goed, lichamelijk fit zijn we dan als het goed is wel, nu ook de koppies allemaal de juiste kant op, energie en enthousiasme erin en de laatste 8 wedstrijden knallen. It Giet Oan! De trainingen voor deze week staan weer gepland, we kunnen het veld weer op. En zondag staat de tweede wedstrijd van 2013 ingepland.

Of we er klaar voor zijn? We staan nummer 1 en iedereen wilt altijd winnen van de bovenste. Het zal dus nog een flinke slag gaan worden. Willen doen we wel, nu moeten we het nog gaan bewijzen en uitvoeren.