Afbeelding

Vieze mannetjes en hun fluit

Column

BLOG - Wekelijks verhalen van de dames van Baronie 1 over hun tochten langs de velden. Deze week: ‘vieze mannetjes met hun fluit’.

Waarom zou je in je heerlijke vrije weekend een damesteam tweede klasse gaan fluiten? Het niveau begint leuk te worden om naar te kijken, maar is nog niet briljant, het weer helpt ook niet altijd mee en zo zijn er nog genoeg dingen te bedenken om het NIET te doen.

Toch zijn er scheidsrechters die bijzonder geïnteresseerd zijn in het wel en wee van damesvoetbal en met name dan de vieze dingen erbij bedenken. Geen vooroordeel vanuit ons, maar gewoon de praktijk; leeftijd maakt nog niet eens uit hierbij. Enkele zijn iets te overdreven enthousiast bij het bekijken van de foto’s en durven uitlatingen te doen waar een menig ander onder het mom van ‘seksuele intimidatie’ voor zou worden aangeklaagd.

Schijnbaar is het indrukwekkend dat een damesteam getailleerde shirtjes aanheeft, vrijwel allen in maat 36/38 valt en er ook nog leuke koppies op zitten. Scheidsrechters zijn dan toch opeens meer geïnteresseerd in het fluiten van wedstrijden en durven dit op een secretariaat nog wel eens te uiten; ‘jammer dat ze in het systeem niet zijn geselecteerd op cupmaten’ of ‘lekker team heb jij zeg trainer, die mogen er wel zijn’ horen we voorbij komen.

Wat je daarmee vervolgens doet?! Vriendelijk toelachen, er het onze van denken en weer verder gaan. Afgelopen zondag was er een scheidsrechter met humor; een leuke kerel – waar je zeker niet tegen mocht praten – die de wedstrijd in de hand had en alles positief benaderde. We hadden allemaal maar ondeugende koppies bij het checken van de pasjes en op het moment dat die viswijven scheuren van ons open gingen werden we keihard op onze plek gezet.

Wij denken namelijk ook in het veld de wijsheid in pacht te hebben, alles juist te zien (of niet, maar dan toch zeg maar) en dat delen we graag met de scheidsrechter. Bij de opmerking dat het zeer zeker een corner was, zei de scheids; ‘hier heb je mijn fluitje, dan kan je scheidsrechter worden’. Waarop onze bijdehante tante reageerde; ‘later als ik groot ben’.

Ze kunnen dus toch wel leuk zijn, zeker als je wint.

www.Facebook.com/baroniedames1