Afbeelding

Kak - 't is alweer winterstop

Column

BLOG - Wekelijks verhalen van de dames van Baronie 1 over hun tochten langs de velden. Deze week; ‘Kak, ’t is weer winterstop’.

Win· ter· stop (de; m; meervoud: winterstops)
1. (sport) het stilliggen van de competitie gedurende een periode in de winter.

Nog niet eens half december en het is er alweer tijd voor; de winterstop. Tijd om dus even de schade op te maken van de eerste helft van het seizoen, gewoon de feitjes op een rijtje.

- We hebben 1 trainer met de initialen BL versleten en een trainer met de initialen BL ervoor terug gekregen (we zouden bijna zeggen; toeval bestaat niet).
- We zijn met 19 meiden gestart en hebben er één bevrucht en één die alleen nog maar vooruit of achteruit kan lopen.
- We worden oud; blessures aan enkel, kuit, schouder, teen, hoofd & lies gaan ons parten spelen. Liesbroeken & enkelbanden bieden de uitkomst.
- Wij tijgers hebben maar 4 gele kaarten gepakt (en Messi had er eigenlijk ook nog 1 moeten krijgen); dat valt toch enorm mee.
- We hebben goed ons best gedaan de kantineomzet te verhogen en de openingstijden te verruimen; er moet toch iemand het licht uitdoen!
- Fusten bier & Liefmans, kratjes rosébier en dozen met cola en (groene) ice-tea zijn er doorheen gejaagd én de zure matjes uiteraard.
- Sinterklaas is geweest, feestjes van 27, 28, 29 én 30-jarigen zijn gevierd tot in de vroege uurtjes.

O en daarnaast hebben we natuurlijk ook nog gevoetbald! 52 trainingen hebben we gehad om ons zo goed mogelijk te laten presteren in de voor ons onbekende 2e klasse. Een mooie afsluiting voor de winterstop hebben we helaas niet gehad, de laatste wedstrijd was in een woord; dramatisch!! Wel hebben we uit de 12 gespeelde wedstrijden 25 punten en daarmee een 4e positie.

Gelukkig hoeven we elkaar niet te missen; zaalvoetbaltoernooi, kerstborrel, kerstdiner, 2 feestjes, nog 3 trainingen, oud&nieuw & Pellikaan staan gewoon allemaal op de planning.

En stiekem willen we ook helemaal niet dat de winterstop komt, want dat betekend dat dikke tranen gaan komen. Het is nu aftellen voor onze bikkel, bijna gaat ze haar avontuur in en verhuizen, mijlenver weg naar een lekker warm oord. Toch wel even slikken; we zijn hard voor elkaar, soms gemeen, maar ook zeker hecht en oprecht lief. Misschien wel eens moeilijk om in de groep te komen, maar als je erin zit moeilijk los te laten.

Komende dagen dan dus nog maar even wat tissues-bier-chocolade-glimlach momenten inplannen.

www.Facebook.com/baroniedames1