Afbeelding

De 'ideale' vrouw x 18

Column

BLOG - Wekelijks verhalen van de dames van Baronie 1 over hun tochten langs de velden. Deze week: ‘de ideale vrouw’. Als je gek bent op voetbal bent dan.

Het zijn altijd dezelfde personen die zich voor het karretje laten spannen. Niet omdat ze geen ruggengraat hebben of niet mondig genoeg zijn, maar vaak door hun verantwoordelijkheidsgevoel, overmatige drang naar controle en perfectie en hun liefde en enthousiasme voor in dit geval het team en de vereniging.

Een paar van die idioten lopen dus ook in ons team rond. Teamavonden, sponsoring, toernooien, cadeautjes niks gaat ze voorbij en alles vanuit een dwangmatig perfect gecontroleerde organisatie – idioot dus. Zodoende werd er bij de vraag om iets vanuit dames 1 te veilen tijdens de nieuwjaarsreceptie ook keihard JA geroepen.

O jeetje wat hebben we nu weer gedaan. En voor degene uit het team die de afgelopen weken in de boesboes hebben gezeten; SURPRISE! We gaan namelijk een carwash doen. We zijn geveild, het valt ons uiteraard tegen dat we niet voor het hoogste bedrag zijn geveild, maar met veel plezier trekken we onze lieslaarzen aan, zetten we een douchemuts op en boenen we ons suf.

Toch zorgen de regeltutjes ook wel voor veel heerlijke herinneringen - gelukkig hebben we de foto’s nog momenten. De avondjes wijnen, eten en dansen zijn toch vaak legendarisch te noemen. Ook in 2014 staan er weer zoveel heerlijke momenten op de planning. Je gaat je bijna afvragen of dat niet ten goede gaat van de quality-time met de eigen partners? Want als je een team hebt die naast de trainingsavonden, de wedstrijd en met regelmaat een Pellikaan bezoek ook nog eens andere activiteiten inplant, ben je zo 4 á 5 avonden de hort op.

Vanuit de ‘standaard’ situatie hoor je de klaagzang van de vrouw die op zondagavond met het vlees op tafel op haar man zit te wachten die nog in de kantine hangt. Of de man die met het bord op schoot studio sport wilt kijken (niet getreurd dames – daarna komt boer zoekt vrouw pas, gelukkig niet tegelijkertijd). En laten we please het vooroordeel wegnemen dat wij kort geknipte mannelijke, zwaar geëmancipeerde bitches zijn die hun man thuis aan de ketting hebben liggen.

De ideale vrouwen zijn we natuurlijk wel. We houden van voetbal, kijken studio sport, mopperen niet als je te laat uit de kantine komt (want daar zijn we dan zelf ook nog), doen zelfs een carwash en begrijpen dat je voetbalsokken stinken en je teammaten belangrijk zijn. Enig nadeel? Je krijgt er nog 17 andere vrouwen bij met een mening, visie en waarmee je de aandacht van je vriendin moet delen.

www.Facebook.com/baroniedames1