Afbeelding

Gefeliciteerd, je hebt de lulligste baan die er bestaat!

Column

Het is woensdagochtend en je ligt lekker in bed. Je hebt nog tijd om rustig wakker te worden want het duurt nog vijf minuten voordat de wekker zijn welbekende deuntje zal gaan tingelen. Het liefst zou je je nog even om willen draaien en je ogen dichtdoen, maar langzaam maar zeker dringt de keiharde werkelijkheid zich aan je op, je moet naar je werk.

Met een duf hoofd stommel je richting de badkamer. Onder de douche poets je je tanden en daarna kleed je je aan. Met zorg kies je de juiste kleding uit, niet te opzichtig maar zeker ook niet te suf.

Een dag als elke andere werkdag, vandaag staat Breda op het programma. Je werktasje staat al klaar op de keukentafel. Voor de zekerheid check je nog even of de batterij van de iPad vol is, want zonder de gegevens die hierop staan kun je je werk niet uitvoeren. Met frisse tegenzin stap je in de auto en rijdt richting de mooiste stad van Brabant.

Je parkeert de auto op een strategische plaats in de wijk, legt je parkeerschijf op het dashboard en stapt uit. Terwijl je de eerste straat inloopt voel je een gezonde spanning in je binnenste groeien, hoeveel zal je er vandaag kunnen betrappen?  Je opdracht is duidelijk, jouw werkdag gaat beginnen. Je drukt op de eerste bel, luistert of er binnen een hond begint te blaffen, en loopt dan langzaam door.

Wanneer je bij het volgende huis aankomt herhaalt dit ritueel zich. Vanuit je ooghoeken zie je dat de eerste deur waar je aangebeld hebt, geopend wordt. Nieuwsgierig naar wie er op dit vroege uur heeft aangebeld doet een dame in haar ochtendjas een stapje naar buiten. Nonchalant roep je over je schouder ‘controle hondenbelasting’. Gelukkig is het voor deze mevrouw nog te vroeg om zich er druk over te maken, ze haalt haar schouders op en gaat weer naar binnen. Jij loopt rustig door en belt ondertussen overal aan. Bij de zoveelste straat, en na de zoveelste keer ‘controle hondenbelasting’ te hebben geroepen, weet je het zeker, je hebt veruit de lulligste baan die er bestaat want op jouw visitekaartje staat geschreven ‘Klik Spaan - Controleur Hondenbelasting-’.

Babs Verstrepen