Malabata walst koploper plat

Sport

BREDA - Malabata is ambitieus en dat lieten de Bredase zaalvoetballers zaterdagavond weten ook. Hovocubo werd helemaal zoek gespeeld en de koploper van de topdivisie droop uiteindelijk af met een 8-2 aan de broek. Na de afstraffing zal de terugreis naar Hoorn langer dan lang zijn geweest voor de lijstaanvoerder.

Door Desid de Hoogd

“Het liep vanaf het begin af aan al volgens plan. We speelden vanuit een sterke verdediging en lieten de tegenstander bewust komen. Met snelle jongens voorin zijn we dan levensgevaarlijk en dat bleek ook”, zei coach Gerald Baars na afloop van de wedstrijd. “Elk team krijgt het moeilijk tegen ons en onze doelstelling is duidelijk, namelijk kampioen worden.”

Het futsalteam van Baars komt uit op het hoogste niveau van Nederland, de topdivisie, en Baars heeft drie internationals onder zijn hoede. Ronald van Leeuwen (keeper) en Ahmed Didi komen voor het Nederlandse futsalteam uit en Ismael Celen voor het Turkse. “Het zouden er eigenlijk meer moeten zijn, want zowel Khalid Didi als Samir El Yaqoobi kunnen dat niveau ook makkelijk aan”, fronste Baars.
Didi liet zien een echte aanvoerder te zijn. Naast zijn onberispelijke gedrag kwamen vooral zijn voetbalkwaliteiten naar voren. Niet alleen nam hij na een fabuleuze combinatie de openingstreffer voor zijn rekening, maar daarnaast scoorde hij nog twee maal en stond tevens aan de basis van verscheidene andere doelpunten. Ook El Yaqoobi was weer van grote waarde voor zijn team. Hij leidde zijn defensie soeverein en verscheen daarnaast regelmatig in de voorhoede, wat Malabata twee keer een doelpunt opleverde. Hiermee bevestigden beide spelers hun status binnen het team en klopten nadrukkelijk aan de deur van Oranje.

“Ze krijgen voetballes, ze krijgen voetballes”, scandeerde het publiek, en terecht. Na de eerste helft (2-0) leek er nog perspectief in te zitten voor het team van Sander van Dijk, maar dat werd snel de grond in geboord. De stoomtrein die Malabata heette, was op gang gekomen en walste over zijn tegenstander heen. Binnen een luttel aantal minuten liepen de Bredanaars uit naar 6-0.

Er was geen houden meer aan voor Hovocubo, dat nog wel bleef aanvallen, maar eigenlijk tegen beter weten in. Elke counter was prijs. De Hoornse ploeg redde nog wel de eer, maar niet meer dan dat. Malabata liet het uiteindelijk bij 8-2, het was wel mooi geweest. Ook de invalbeurt van reservekeeper Rafik Charradi gaf aan dat Baars over een brede en talentvolle selectie beschikt, want Charradi redde een paar keer uitstekend. Het sfeervolle publiek kreeg een topavond voorgeschoteld in de vorm van pure promotie voor het zaalvoetbal in de topdivisie.

Malabata – Hovocubo
8-2 (2-0) 2. K. Didi 1-0, 13. El Yaqoobi 2-0, 22. El Yaqoobi 3-0, 23. K. Didi 4-0, 25. A. Didi 5-0, 26. A. Didi 6-0, 29. K. Didi 7-0, 32. Meijer 7-1, 35. Boukhari 8-1, 39. El Azhari 8-2.

Opstelling Malabata:
R. van Leeuwen, S. El Yaqoobi, I. Celen, M. Boukhari, F. Afkir, A. Didi, M. Mejout, K. Didi, M. Azoum, M. El Fahmi, R. Charradi, F. Lazhar.