De Sint heeft Breda bijna in zicht

Nieuws

BREDA/MADRID – Komt hij op tijd? Heeft hij een cadeautje voor mij? Heeft hij een TomTom? Geen TomTom? Komt het dan wel goed met het vinden van de weg? Gelukkig weet BredaVandaag.nl dat de Sint zo modern is, dat hij al deze vragen via de mobiele telefoon kan beantwoorden.

Door Louise Snel

Waar bent u nu?

“Ik zit nu met al mijn pieten op de boot ergens in de Noordzee in de richting van Almere. Als ik daar morgen ben geweest, varen we door naar al die leuke kinderen in Breda. Ik lig nog prima op koers.”

De wegwijspiet raakt nog wel eens de weg kwijt, kunt u de Nieuwe Haven morgen wel vinden?
“Een TomTom zou misschien wel handig zijn, ik heb tegenwoordig ook een website dus dan kan dat er ook wel bij. Maar alle lieve kindertjes hoeven zich geen zorgen te maken. Mijn pieten vinden ieder jaar de weg terug.”

Tegenwoordig hoeven we geen brieven meer te sturen, maar kunnen we gewoon mailen?
“Dat klopt. Soms kwamen brieven pas met kerst aan, een mailtje kan ik meteen lezen. Zo weet ik precies wat ieder kind op het verlanglijstje heeft staan.”

Maar, hoe doet u dat toch. U kunt toch nooit al die cadeautjes in een keer bezorgen?
“Nou, mevrouw de verslaggever, ik doe dat natuurlijk niet in m’n eentje. Bovendien is Sinterklaas veel te oud om de daken te beklimmen. Ik heb een heel leger aan pieten die dat doen.”

Op 5 december bent u zelf jarig, dan geef je toch geen cadeautjes weg?
“Daar word ik de goedheiligman om genoemd. Heel vroeger gaf ik goudstukken weg aan arme kinderen. Later werden dit cadeautjes voor alle lieve kinderen.”

Die cadeautjes, daar moet toch heel veel inpakpapier voor nodig zijn?
“Daar heb ik een rekenpiet voor, in totaal is er ongeveer 250 kilometer inpakpapier nodig. Dat is van Breda helemaal naar Groningen.”

Wat vindt u het aller-leukste aan de intocht?
“Het aller-leukste is om alle lieve kindertjes weer te zien. Ze zingen liedjes, zo mooi. Daar kom ik ieder jaar weer voor terug.”

Morgen begint de intocht om kwart over een in de Nieuwe Haven.
>> Het programma
>> www.sinterklaasbreda.nl
>> Zaterdag op BredaVandaag.nl: foto's van de intocht.