'Vluchteling is nergens zonder je hulp'

Nieuws

HILVERSUM - Serious Request begint vanaf vandaag echt te leven. Het wordt het grootste evenement dit jaar in Breda, dat wisten we al, maar hoe het verder ingevuld wordt, vertelde 3FM vandaag.

door Louise Snel
Zo werd het thema verder onthuld. De slogan van Serious Request 2008 wordt ‘Een vluchteling is nergens zonder jouw hulp.’ 3FM wil hiermee aandacht schenken aan 36 miljoen vluchtelingen over heel de wereld.

Volgens Forent Luyckx, zendermanager, was het kiezen voor een stille ramp niet gemakkelijk. “Wij krijgen ieder jaar een top 5 aan stille rampen van het Rode Kruis. Een ramp uitzoeken is niet zo moeilijk, maar het is vooral moeilijk om nee te zeggen tegen de overige rampen.”

Om geld in te zamelen voor dit project worden vanaf maandag 24 november drie dj’s aangewezen. Dit gaat dit jaar net even anders dan we gewend zijn. De eerste 3FM dj krijgt tijdens het eigen programma te horen dat hij of zij het Glazen Huis in Breda in gaat. De dj moet op dat moment sleutels, telefoon en geld inleveren en wordt op de vlucht gejaagd. Verdreven van huis en studio, leeft hij of zij 24 uur als vluchteling zonder enkele zekerheid. Op 1 december en 8 december worden de tweede en derde dj op de vlucht geraakt.

De dj’s beginnen op deze manier hun avontuur in het Glazen Huis dat vanaf 19 december op de Grote Markt in Breda te vinden is.