Coen Swijnenberg eerste DJ in Glazen Huis

Nieuws

HILVERSUM/BREDA - Coen Swijnenberg is de eerste DJ die plaatsneemt in het Glazen Huis, dat van 19 tot en met 24 december op de Grote Markt in Breda staat. Hij is maandagmiddag om kwart voor vijf de studio uitgesleurd om 24 uur als vluchteling te leven.

Iedere DJ zat vandaag in spanning, wetend dat hij of zij degene kan zijn die het Glazen Huis in moest. Na het horen van een bepaald geluid, moeten sleutels, geld en telefoon ingeleverd worden. Dit geluid was te horen tijdens de 'Coen & Sander Show'. De 28-jarige Coen is gekozen. Eenmaal overvallen, was het enige dat hij uitbracht: "Echt?"

Coen wordt op tachtig kilometer van de studio gedropt. Hij moet op eigen houtje zijn weg terug zien te vinden naar de 3FM studio voor zijn programma morgen. Maar, daar komen een aantal regels bij kijken. Coen mag geen gebruik maken van gemotoriseerd verkeer, ook mag hij geen slaapplaats accepteren.

Het Rode Kruis zorgt voor opvang met een vluchtelingentent. De DJ moest zijn telefoon inleveren, maar kreeg een vervangend mobieltje. Hiermee kan hij niet bellen, maar wel gebeld worden. Iets wat zijn collega's in de studio ieder uur doen om de 3FM-luisteraars op de hoogte te houden van zijn ervaringen.

Als alles goed gaat, is Coen morgen weer te horen in de Coen & Sander Show. Hij moet volgens de regels immers binnen 24 uur terug zijn in de studio.

Coen Swijnenberg is gebombardeerd tot de eerste DJ die op 19 december zijn intrek neemt in het Glazen Huis voor 3FM Serious Request. Op 1 december en 8 december jaagt de publieke popzender de 2e en 3e DJ op de vlucht. Dit alles om het verschil te kunnen maken voor de 36 miljoen vluchtelingen in de wereld.