50 euro met kerst voor Bredase minima

Nieuws

BREDA – Meer korting bij sportclubs voor BredaPashouders tot 18 jaar, een gratis jaarabonnement op een kindertijdschrift en goedkopere zwemlessen. Dat zijn enkele maatregelen die het Bredase college neemt voor minima. Bovendien krijgt elke gezin met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm een kerstgift van vijftig euro.

Deze maatregelen maken deel uit van een pakket van acties van de gemeente, bedoeld om armoede in gezinnen met kinderen te bestrijden. Daarmee hoopt Breda te voorkomen dat de ontwikkelingskansen van kinderen worden bedreigd. Breda betaalt dit uit een bijdrage van vijfhonderdduizend euro van het rijk.
Kinderen van 4 tot en met 12 jaar met een BredaPas krijgen in 2009 een gratis jaarabonnement op een leerzaam tijdschrift als de Bobo, Okki, Taptoe of National Geographic. Ook verhoogt het college de BredaPaskorting op het lidmaatschap van een sportclub, scouting of zwemlessen voor kinderen tot en met 17 jaar van 50% naar 90%. De maximale vergoeding gaat omhoog van 75 naar 150 euro per kind per jaar.
Voor de kerstgift van 50 euro komen in Breda 9.434 huishoudens in aanmerking. Veel van deze huishoudens zijn bekend bij de gemeente. Zij krijgen het bedrag automatisch op de rekening gestort. Anderen kunnen het aanvragen bij loket Wegwijs van de gemeente.