Jan Smit zet Breda op z'n kop(telefoon)

Politie

BREDA - Gaf Jan Smit vandaag zijn meest exclusieve concert ooit? Misschien niet, maar speciaal was het in ieder geval. Het koptelefoonconcert van de zanger uit Volendam, die speciaal naar het Glazen Huis in Breda kwam om geld in te zamelen voor het goede doel Serious Request.

>> foto's Jan Smit in Glazen Huis
>> Meer Glazen Huis

Door Peter Hendriks
Even in een rij aansluiten, drie tientjes betalen voor een koptelefoon en je mocht op de eerste rij voor het glazen huis naar Jan Smit luisteren, terwijl een grote menigte je jaloers zat aan te gapen.

Terwijl de dj’s van het Glazen Huis de enorme waslijst met aangevraagde platen draaiden, stond Jan Smit tegelijkertijd in het glazen huis even een ‘klein concertje’ weg te geven. Alleen mensen die 30 euro voor de draadloze koptelefoons hadden betaald, konden voor de dranghekken met de neus tegen het Glazen Huis aan de muziek van de Volendammer horen.

Eén kerstliedje en een afsluitend nummer waren de goedmaker voor de massa mensen die zich rondom het huis hadden verzameld om de Volendamse zanger te aanschouwen. Het ‘mini concert’ van Jan Smit heeft ongeveer een half uur geduurd. Zo'n 100 gelukkigen konden hem volgen.