Ruim 50-duizend euro gerend

Nieuws

BREDA- Een container ingericht met twee loopbanden, enkele planten, sfeerverlichting, twee beeldschermen op ooghoogte en zelfs de geluidseffecten van kogelschoten. De studenten van de NHTV hebben een beleving gecreëerd waarin wij zelf de vluchteling zijn. Met de actie 'Ren voor je Leven' heeft het team 50.040 euro ingezameld voor Serious Request.

>> Meer Glazen Huis

Door Peter Hendriks
Jan Smit mag dan de grote massa aantrekken bij het Glazen Huis in Breda, maar aan de overkant van de Grote Markt blijven mensen ongeduldig in de rij staan om voor het goede doel de nodige meters af te leggen. “Mensen mogen één minuut lopen en voor elke afgelegde meter wordt 9 eurocent aan het goede doel gedoneerd”, vertelt Sanne Habets namens het projectteam van de NHTV. De donateur wenst anoniem te blijven.

Leeftijd lijkt nauwelijks uit te maken want de jongste loper komt met een 2-jarige leeftijd pas net een kijkje nemen op de wereld, terwijl de oudste persoon met 86 jaar al een hele leven achter de rug heeft. “De eerste dag hebben we 800 lopers gehad en gisteren zelfs 1000. Ik denk dat we vandaag ongeveer hetzelfde zullen hebben”, zegt Sanne met tevreden glimlach. Uiteindelijk zijn het er meer dan drieduizend geweest.

Lopen voor de vluchtelingen kon tot maandagavond negen uur.

http://glazenhuisbreda.hyves.nl/

Filmpje over de actie: