Van der Kolk snelste in vier uur Hockenheim

Sport

PRINSENBEEK – Autocoureur Peter van der Kolk uit Prinsenbeek heeft afgelopen weekeinde de 4-uursrace van Hockenheim gewonnen. Van der Kolk deed dat samen met Jeroen van den Heuvel uit Etten-Leur.

De race telde mee voor het Nederlands Endurancekampioenschap. Het was een zwaar bevochten overwinning, zo stelt Van der Kolk. “Het hele spul was aanwezig. Bleekemolen, Euser, Lammers. Vooral met Bleekemolen hebben we een aardig gevecht geleverd.”

Uiteindelijk, na bijna 550 kilometer en vier uur racen, bleek het duo Van der Kolk en Van den Heuvel het beste om te kunnen gaan met de lastige omstandigheden. “Het was nogal nat, en de grote jongens met acht cylinders hebben dan last om hun vermogen op de weg te krijgen. Dat is voor ons met de BMW Compact wat makkelijker.”

De BMW van het duo bleek voor op het middenterrein en in de bochten onverslaanbaar. “Op de rechte stukken kwamen we wel tekort, maar dat maakten we ruimschoots goed.” Van der Kolk en Van den Heuvel kropen beiden twee keer achter het stuur. De laatste begon. “Vanaf een zesde plaats. Maar Jeroen had het lastig en zakte terug naar plaats veertien. De banden deden niet wat hij wilde. Daarna heb ik het overgenomen.” Van der Kolk verruilde ook de regenbanden voor slicks. "Dat pakte goed uit, na een paar ronden."

De Prinsenbekenaar reed in zijn eerste beurt naar de tweede plaats, die Van den Heuvel vervolgens vasthield. In de laatste fase sleepte Van der Kolk de overwinning binnen. Alex van ’t Hoff en Rick Abresch met een V8 Star werden tweede, Barry Maessen en Dick Freebird met de MW BRL V6 derde.

De volgende race is op 4 januari op Zandvoort, kort voordat Van der Kolk naar Dubai vertrekt voor de 24-uursrace aldaar.