Vrouwen Push winterkampioen

Sport

BREDA – De dames van Push gaan met een goed gevoel de winterstop in. De laatste wedstrijd voor de seizoensonderbreking werd winnend afgesloten. Push klopte Huizen op eigen veld met 0-4. De Bredase vrouwen gaan nu, weliswaar met meer wedstrijden gespeeld, als koploper de winterstop in.

Door Bouke Tuit

Coach Raoul Ehren vindt het haast jammer dat het seizoen vanaf nu tot maart stil ligt. De wedstrijd tegen Huizen was als vanouds goed, zo stelde de Bredase coach. “We waren een klasse beter dan de tegenstander en zaten er weer vanaf minuut één bovenop.”

Het goede aanvallende spel leidde tot legio kansen. Daarvan gingen er in het eerste bedrijf twee in. Saskia Goossens was hier voor verantwoordelijk door tweemaal een strafcorner te benutten. 0-2 bij rust.

In het tweede part werden er opnieuw twee goals gescoord. Ditmaal was het Sabine Mol die de treffers op haar naam schreef. Haar eerste kwam voort uit een prachtige individuele actie die ze zelf opzette en afrondde.

En ook haar tweede doelpunt was het gevolg van individuele klasse. Maartje van der Vis speelde een aantal tegenstanders uit om vervolgens Mol te bedienen. Deze schatte het werk van haar collega op waarde en rondde het buitenkansje vakkundig af.

Na afloop van de wedstrijd sprak Ehren tevreden: “Dit is een mooi resultaat, want we wilden de eerste helft van het seizoen goed afsluiten en onszelf belonen met drie punten, dat hebben we gedaan.”

Push kan met tien winstpartijen uit twaalf wedstrijden terugkijken op een uitstekende balans. Na de winterstop volgen er nog eens tien wedstrijden waaronder vier op vreemde bodem.

Als Push op deze wijze doorgaat, kan het zich gaan opmaken voor play-offs voor de hoofdklasse.