Klein verlies heren Push

Sport

BREDA – De mannen van Push zijn dit weekend zonder punten teruggekeerd uit Alkmaar. Het werd 1-0 voor de thuisclub.

Door Bouke Tuit

Na een weekend zonder hockey werd er vandaag gewoon weer gespeeld. Vorige week zondag stak de sneeuw nog een stokje voor de ontmoeting met Amersfoort. In en tegen Alkmaar was het weliswaar koud, het veld bleek bespeelbaar.

Het duurde slechts een minuut voordat thuisclub Alkmaar de ban gebroken had, 1-0. De vroege treffer was de opmaat voor een lastige periode. Push kreeg in rap tempo maar liefst vier strafcorners te verwerken, maar het bleef bij een 1-0-achterstand.

Naarmate de eerste helft vorderde, kregen de heren wat meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde niet in de gewenste treffers. Het ontbrak Push namelijk aan geluk en volgens coach Dikmoet deels ook aan scheidsrechterlijke beslissingen. “We waren het niet altijd eens met de leidsman”, refereert Dikmoet aan het verschil van inzicht.

In het tweede bedrijf probeerde Push het wel, maar het lukte simpelweg niet. De twee strafcorners die niets opleverden, waren hier een mooi voorbeeld van. De eerste mislukte door een stopfout, de tweede werd van de lijn gehaald door de tegenstander. Daarna werden er steeds meer fouten gemaakt in de opbouw. Al het harde werken, strandde voor de 23-meterlijn.

Dikmoet besluit: “We hadden vandaag best een punt verdiend en het had ook omgekeerd kunnen zijn. Het is allemaal erg jammer, want we willen voor de winterstop toch zeker nog een paar punten pakken.”

Push heeft hier nog twee maal de kans toe. Volgende week wordt er gespeeld tegen MEP en de week daarop staat de inhaalwedstrijd tegen Amersfoort op het programma.