Meesterpianist Berezovsky in Breda

Nieuws

BREDA - Meesterpianist Boris Berezovsky geeft vrijdag 13 februari een eenmalig concert in de concertzaal van Nieuwe Veste. Berezovsky is winnaar van de Gouden Medaille op het Internationale Tsjaikovski Concours 1990 in Moskou.

Berezovsky (Moskou, 1969) maakte op 19-jarige leeftijd zijn overrompelende debuut in de Londense Wigmore Hall. The Times schreef over de wereldvermaarde pianist dat zijn spel een verbluffende virtuositeit paart aan een formidabele kracht. De Nederlandse pers betoonde zich even enthousiast: "Berezovsky tovert alles uit de piano. Hij heeft een formidabele pianotechniek en een ontstellende trefzekerheid. Schitterend van klank, vorm en beweging. In de voetsporen van Rachmaninov onthult hij op onnavolgbare wijze alle eigentijdse klank- en kleurmogelijkheden", zo schreef NRC-Handelsblad.

Tijdens hety concert bij de Nieuwe veste speelt Berezovsky werk van Robert Schumann, de Waldsteinsonate van Ludwig van Beethoven, Bacarolle en Polonaise van Frederic Chopin.

Aanleiding voor de concerten zijn twee jubilea. Het vijftienjarige bestaan van de Nieuwe Veste en en het daarmee samenhangende jubileum van de concertserie Kamermuziek in Breda. Die serie bestond al voor de bouw van de Nieuwe Veste en kent haar dertigjarig jubileum.

Er is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar via www.uitinbreda.nl of aan de balie van het UITpunt, Molenstraat 6, Breda. Voor meer informatie: www.nieuweveste.nl