Breda kapt 150 eiken en beuken aan Leursebaan

Nieuws

BREDA – Breda gaat 150 bomen kappen en vervangen aan de Leursebaan. De eiken en beuken tussen de Moerdijkse Postbaan, Zanddreef en de Oude Molenbaan worden in het weekend van 28 februari en 1 maart aan de noordzijde van de straat gekapt.

De reden dat de bomen vervangen worden is de hoge leeftijd, stelt de gemeente Breda. De bomen vormen steeds meer overmatig dood hout en sommige zijn aangetast door schimmels, waardoor ze om zouden kunnen vallen.

Daarnaast staan de eiken te dicht op elkaar. Hierdoor groeien er bomen met dunne lange takken, dit maakt ze gevoelig voor harde wind of storm. Volgens Breda zijn de eikente zwak om verplaatst te worden. De beuken worden waar mogelijk vervangen door nieuwe exemplaren.

Vanwege de kap wordt de Leursebaan 28 februari en 1 maart van 07.00 uur tot 19.00 uur afgesloten voor autoverkeer tussen de Zanddreef en de Westerikseweg. Fietsers en bestemmingsverkeer hoeven niet om te rijden. Zij kunnen aan beide zijden van de Leursebaan stapvoets in- en uitrijden.

Ander verkeer wordt omgeleid via de Zanddreef, Vianendreef, Middenweg, Vliet, Westerik en Westerikseweg. Langs de omleidingroute komt op een aantal punten een tijdelijk parkeer- en stopverbod.