Mauritsstraat gaat twee dagen dicht

Nieuws

BREDA – Als het weer het toelaat wordt de Mauritsstraat op maandag 2 en dinsdag 3 maart afgesloten voor autoverkeer. De gemeente gaat dan de straat schoonmaken, rioleringen inspecteren, waar nodig is kleine reparaties verrichten en het groen een onderhoudsbeurt geven.

De weg wordt afgesloten inclusief parkeervakken. Het is daarom ook noodzakelijk dat vanaf 2 maart 09.00 uur de straat leeg is. De gemeente geeft aan dat alleen zonder obstakels het werk goed uitgevoerd kan worden en schade aan auto’s voorkomen kan worden.

Op maandag 2 maart is de richting Sophiastraat-Mauritssingel afgesloten. Op dinsdag 3 maart gaat de rijrichting Mauritssinge-Sophiastraat dicht. Doorgaand verkeer is beide dagen niet mogelijk. Woningen en winkels blijven beperkt bereikbaar. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid.

De reden van de grondige schoonmaak is de grote hoeveelheid aan geparkeerde auto’ s op de straat. De normale manier van schoonmaken van trottoirs, goten, straatkolken en onderhoud van groen is daarom niet mogelijk. Daarnaast is er op sommige plaatsen sprake van een lichte verzakking in het wegdek. Deze kunnen alleen gerepareerd worden als er geen auto’ s staan.

Mensen met een parkeervergunning voor de Mauritsstraat, kunnen hun auto tijdens de werkzaamheden tijdelijk op de Mauritssingel parkeren.