Iedereen winnaar G-team toernooi NAC

Nieuws

BREDA – Serieuze gezichten, vreugde bij winst en teleurstelling bij verlies. Het was woensdag de dag van de emotie bij het voetbaltoernooi voor G-teams in het NAC-stadion. De winst ging naar de Terneuzense Boys, onder leiding van Patrick Mitiliga. Zij wonnen met 2-0 van Jeka.

Super enthousiast rennen ze over het veld. Hevig teleurgesteld zijn ze als iemand van hun team de bal naast het doel schopt. Maar, zo enthousiast gaan ze vervolgens weer verder, met af en toe een schwalbe. 24 teams met verstandelijk gehandicapte voetballers deden mee.

Ieder team werd gecoacht door een NAC-speler. G-speler Mathias Wildeboer (21) had zich goed voorbereid. “Ik heb gister nog getraind bij Internos in Etten-Leur. Het heeft niet geholpen; we hebben vier van de vijf wedstrijden verloren. De andere teams waren beter; wij maakten domme fouten. Mijn trainer van vandaag was Wesley Pollemans, een goeie gast. We leerden van hem sneller aan te vallen, te counteren.”

NAC-speler Ali Benomar was ook coach van een G-team. “Het team kon goed samenspelen. Af en toe wilden de spelers te graag, dan moest ik zorgen dat ze een beetje rustig bleven. Helaas staan we niet in de finale; daarvoor moest je alles winnen. Wij hadden vier wedstrijden gewonnen.”

De 16-jarige Corjan Wirken uit België genoot. “Ik heb al een paar keer eerder meegedaan. De sfeer is altijd goed. Die NAC-spelers hebben zoveel inzicht, veel meer dan wij. Van mijn coach Jonas Kolka moest ik meer letten op mijn verdediging. We hebben twee wedstrijden gewonnen vandaag. Ik heb zelfs een paar keer gescoord.”

Het kwam goed voor Corjan uit dat het voetbaltoernooi in het NAC-stadion werd gehouden. “Ik ben fan van Manchester United en van NAC. Mijn favoriete spelers zijn Penders, hij kan goed verdedigen. Van de aanvallers is Lurling toch wel de beste.”