NAC feest dronken van geluk

NAC

BREDA - Een uitgelaten sfeer en zo'n vijfduizend uitzinnge NAC-fans. Dronken van geluk, en een beetje van het bier, omdat hun club de play-offs heeft gewonnen. De Bredase helden werden zondagavond gehuldigd in het eigen Rat Verleghstadion.

>> Foto's huldiging NAC
>> Filmpjes huldiging

In Groningen werd het 0-2 en een feestje voor een paar honderd meegereisde fans, in Breda stond de tap ver open en was het feest voor de duizenden die op de winnaars van de play-offs waren afgekomen.

Een voor een kwamen ze het veld op. In vrije tijdskloffie, met een geel T-shirt net daarop simpelweg NAC. Meer was ook niet nodig. Spreekstalmeesters Ad en Pino onthaalden hun helden per linie.

Spreekkoren voor de publiekslievelingen. 'We love you Penders, we do, we love you Penders, we love you'. Vreugdedansjes van Cairo en Amoah, Boukhari die zijn kunsten met een vlag vertoonde en Lurling die zijn gram haalde met bij het Feyenoord-publiek door 'Helemaal niets in Rotterdam' door de microfoon te brullen. En dat was natuurlijk paarlen voor de zwijnen. In Breda kan de harde werker niet meer stuk, de rest van Nederland denken ze daar waarschijnlijk weer anders over.

Nadat Maaskant nog even 'Mijn sanserveria' inzette mochten de fans voor een keer het veld op, maar niet voordat burgemeester Van der Velden zijn bewondering en trots uitsprak voor NAC.

De spelers van NAC hebben nu een paar weekjes vrij voordat de voorbereiding op het nieuwe seizoen en de kwalificatiewedstrijden voor de Europaleague gaan beginnen. "Dat zijn leerzame wedstrijden", gaf Maaskant eerder deze zondag al aan. Maar dat is later. Eerst nog feest.