Fanatieke NAC Streat League verregend

NAC

BREDA - Regen, regen en nog eens regen. Daar draaide het ongewild om tijdens de NAC Street League op de Grote Markt. De buien, die volgens het KNMI op de planning stonden voor het einde van de dag, dienden zich ’s ochtends al aan bij de straatwedstrijden tussen 18 verschillende teams uit Bredase wijken.

>> Fotoalbum NAC Street League

Desondanks werd er niet minder competitief en fanatiek gespeeld bij de jeugdige deelnemers.

Zondag geldt als de belangrijke finaledag in het straatvoetbaltoernooi. Er zijn voor de teams veel prijzen te verdienen. De spelers van het beste team winnen naast de titel en een beker ook allemaal een seizoenkaart voor het nieuwe seizoen. Het wijkteam dat tijdens de gehele competitie positief aanwezig is geweest en de meeste punten heeft verdiend, wint een wijkfeest voor de gehele buurt.

Ondanks het weer staat er toch nog een handjevol mensen aan de kant van de veldjes op de markt. Toch vindt organisator Hubert Rovers het jammer, tenslotte hadden alle teams een hoop toeschouwers meegenomen om te komen kijken. “Alle deelnemende teams samen hebben ongeveer 150 toeschouwers meegenomen, maar die zitten nu allemaal in de cafés verspreid over de Grote Markt. Erg jammer.”

De deelnemers, allemaal in de leeftijd van 12 tot 15 jaar, spelen er niet minder fanatiek van. De korte wedstrijden worden uiterst serieus genomen. Dat levert af en toe een hoop kwade gezichten en scheldende spelers op, net echt voetbal.

Uitslag van de NAC Street League volgt later.