SP wil ook bonnetjes college Breda zien

Nieuws

BREDA – De Bredase SP-fractie wil de bonnetjes van het Bredase college zien. Dat bevestigen SP-bestuurslid Michel Spekkers en partijvoorzitter Johan Kwisthout. Dit naar aanleiding van onderzoek van RTL Nieuws naar declaraties door ministers en staatssecretarissen en andere bestuurders.

Volgens Kwisthout ‘wordt Breda door RTL Nieuws genoemd als stad waar veel mis zou zijn met de declaraties.’ De partij beroept zich daarbij op de Wet Openbaarheid Bestuur en op artikel 41 over raadsvragen. Dat verplicht het college vragen van de raad te beantwoorden. “RTL heeft de gegevens over Breda niet op de website gepubliceerd maar suggereert wel dat er in Breda veel niet in orde is op dit gebied”, aldus Kwisthout. “Of we tegen iets aanlopen weet ik niet.”

RTL Nieuws somt op haar website een aantal steden op, waaronder Breda en Den Bosch, waar ‘opmerkelijke declaraties’ worden gedaan. Eerder bleek uit onderzoek van RTL Nieuws dat 82% van de declaraties door colleges, onterecht is. In Engeland traden er binnen korte tijd enkele ministers af door eenzelfde bonnetjes-affaire.