Doelstelling NAC: Linkerrijtje en de beker

NAC

BREDA – Geen hoogdravende sportieve verhalen vanachter de directietafel van NAC, maandagmiddag tijdens de perspresentatie. “NAC gaat voor het linkerrijtje”, aldus technisch directeur Earnest Stewart. “Maar belangrijker is dat we het Avondje NAC willen doorzetten.”

>> 'NAC werkt met zelfde begroting'

Volgens Stewart heeft coach Robert Maaskant vorig seizoen een goed begin gemaakt met het nieuw leven inblazen van het Avondje NAC. “Dat willen we doorzetten. We hebben afgelopen jaar een klein dipje gehad, maar in de play-offs hebben we laten zien dat we een strijdbaar NAC zijn.”

Over de beker was Stewart duidelijk. Verwijzend naar de loting, een uitwedstrijd bij Willem II: "Dat is ouderwets, een uitwedstrijd."

Maaskant had daar weinig aan toe te voegen. “We willen spektakel bieden, met agressief spel voor de goal van de tegenstander. We spelen sowieso voor een uitverkocht huis”, verwees de coach naar het recordaantal seizoenskaarten dat de club gaat uitgeven. Waarschijnlijk hebben zo'n vijftienduizend fans komend jaar zo'n kaart.

“Het halen van onze sportieve doelstellingen is afhankelijk van meerdere factoren, zoals blessures en het doorkomen van de transferperiode. We spelen vijf wedstrijden voordat het transferwindow sluit”, zo verwees de technisch directeur indirect naar het late vertrek van Ronnie Stam afgelopen seizoen.

>> Meer volgt