NAC in Armenië: 'Het lijkt wel Las Vegas hier'

NAC

YEREVAN – NAC-fan Stijn van de Kar wist niet wat hij meemaakte, toen hij vannacht met de taxi Yerevan binnenreed. “Het leek wel Las Vegas, allemaal gokpaleizen op een rij. Ik wist niet wat ik zag.” Van de Kar is samen met zo’n honderd andere fans in de Armeense hoofdstad voor het duel Gandzasar Kapan – NAC.

Het was een voorspoedige reis, vertelt de fan. “We zaten in hetzelfde vliegtuig als de spelers. Tegen vijf uur Armeense tijd waren we hier. Zelfs Lurling met zijn vliegangst heeft de vlucht goed doorstaan. Hij had het volgens mij prima naar zijn zin.”

Het reisje Armenië bleek al meteen bij aankomst een echt avontuur. “Er spreekt hier echt niemand Engels. In het hotel niet, op het vliegveld niet en ook de taxichauffeurs niet. Gelukkig spreekt mijn maat Russisch, daarmee kun je je nog wel redelijk redden.” Maar niet goed genoeg, om een goede ritprijs te bedingen, vreest Van de kar. “We zullen wel flink afgezet zijn, want je weet natuurlijk ook niets van de prijzen.”

Het weerhoudt hem er niet van de stad in te gaan. “Het is hier drie uur later, dus nu is het één uur. Dadelijk gaan we het prachtige plein op voor ons hotel, en even op bezoek bij andere fans die in het Best Western zitten. Vanavond gaan we naar het stadion, als NAC om zeven uur gaat trainen.” Hopelijk is het dan ook wat aangenamer. “Want vijfendertig graden is het toch wel.”

Alle schermutselingen van woensdag zijn eigenlijk schijnbewegingen, want donderdag staat de wedstrijd op het programma en kan NAC zich ook officieel plaatsen voor de volgende voorronde van de Europa League. Want met de 6-0 van vorige week in het achterhoofd kan er toch weinig meer misgaan.

>> Morgen: De dag van de wedstrijd.