'Geelzwarte welkomstmatten in Polen'

NAC

BREDA/WARSCHAU– Na een reis van meer dan twaalf uur achter de rug, arriveerde NAC-fan Stijn van de Kar donderdagmorgen in Warschau. “De ontvangst was in elk geval gastvrij, de welkomstmat bij de jeugdherberg was geelzwart...”

Van de Kar arriveerde met drie vrienden na een reis van meer dan twaalf uur. Dat is nog snel in vergelijking met de Loco’s, die in elk geval twintig uur nodig hadden. De meeste tijd ging zitten in het laatste stukje. “Dat is toch helemaal tweebaans, dat duurde toch wel lang.”

Was het vorige week in Armenië al lekker warm, NAC lijkt ook het mooie weer te hebben meegenomen naar Polen. “Vanmorgen om negen uur was het hier al 26 graden. Het is ook het enige waar de Polen het zelf over hebben: ‘Wat is het warm.’ Ik denk dat het vanmiddag wel dertig graden wordt.”

Eerste werk nu voor de NAC-fans? “De bedden opmaken en daarna de stad in. Ik zag al dat je hier fietsen kunt huren, maar ik zag niemand fietsen. Dus zal het wel lopend de stad verkennen worden. Daarna gaan we een hapje eten en op naar het stadion.”

Om acht uur begint het duel tegen Polonia Warsawa. Dan zit Van de Kar met zo’n 350 andere NAC-fans in het stadion. Klaar voor de volgende zege van de geelzwarten in Europa.