Blommerde piekt op Track Meeting

Sport

BREDA – Speerwerper Bjorn Blommerde greep zaterdagmiddag zijn ‘eigen’ Track Meeting aan om de speer naar een nieuw persoonlijk record te werpem. Na 73,44 meter landde het ding in het veld bij Sprint.

>> Foto's Track Meeting

Het was een van de hoogtepunten van de jaarlijkse baanwedstrijd bij Sprint. Een andere was de kogelstoot van Denise Kemkers. Zij wierp de kogel naar 17.30 meter, een nieuw persoonlijk record en bovendien genoeg om de Bredase favoriete Melissa Boekelman voor te blijven. Die gooide na een rustperiode ontspannen naar 16,68 meter.

Het was al in de eerste worp raak voor Bjorn Blommerde. De atleet van Sprint dacht na de 73,44 meter dat er nog wel meer in zat. “Er zit nog meer in, wacht maar af”, sprak hij verwachtingsvol. Dat lukte echter niet. Voor Blommerde was de prestatie een flinke opsteker. Hij bleef blessurevrij en richt zich nu op plaatsing voor de EK. Daarvoor moet ie nog wel een paar meter verder gooien.

Een van de WK-deelnemers van afgelopen week die present was in Breda, was Gregory Sedoc. Die kwam direct vanuit Zwitserland , sloeg de series over en moest vervolgens in de finale zijn meerdere erkennen in de Nigeriaan Selim Nurudeen. Het werd nipt: 13,71 tegen 13,73.

Johan de Koning (Sprint) nam voor eigen publiek afscheid met de winst op de 3000 meter. De Koning, goed voor 29 NK-medailles, had zijn zinnen gezet op het mastersrecord op deze afstand, maar de harde wind was hem de baas. Hij bleef steken op een knappe 8,23,46 minuten. Hij ontving na afloop de ‘Antoon Jonkers Trofee’ voor de best presterende atleet van Sprint.

Bjorn Blommerde ontving uit handen van Kees Roosen, de vader van de in 2007 overleden Mike, de ‘Mike Roosen Trofee’ voor de beste prestatie van de middag.

uitslagen op www.trackmeetingbreda.nl