AV Sprint klaar voor verbouwing, nu nog het geld

Sport

BREDA - Atletiek vereniging Sprint is klaar voor de verbouwing van de baan en het clubhuis. Afgelopen weekend, voor aanvang van de Track Meeting, werd de maquette van het nieuwe clubhuis onthuld voor sponsors. De financiën die nodig zijn voor de verbouwing, zijn nog niet rond.

>> Zes ton tekort voor clubhuis AV Sprint

Geld of geen geld, de maquette kon rekenen op aardig wat lof van alle betrokken. “De sponsors en leden vonden hem prachtig”, zegt Sprintvoorzitter Jan van Winkel. “Ik vind hem zelf ook erg fraai. Alleen op financieel gebied moeten we het allemaal nog bezien. De gelden voor de baanuitbreiding zijn inmiddels beschikbaar gesteld, de verbouwing van het clubhuis valt of staat met de subsidieregeling”, aldus Van Winkel.

De vereniging komt voor de verbouwing van het clubhuis nog ongeveer zes ton tekort. Zo’n bedrag kan volgens Van Winkel zeker niet uit de zak van sponsors komen, daarvoor is de vereniging afhankelijk van de politiek. “Het is wachten op de definitieve begroting in december”, zegt de voorzitter. "Het politieke seizoen is weer begonnen, alle politici zijn weer terug van vakanie, dus tot die tijd moeten we flink aan de slag.”

De voorzitter kan voorlopig alleen maar hopen dat de gemeente het geld alsnog beschikbaar stelt. “Maar ik weet niet of we er uit komen.”