Opgraving aan de Dr. Struyckenstraat

Nieuws

BREDA – Een oude stadsmuur, een Romeins schip of een boerderij uit de 16e eeuw? Maandag 7 september start een archeologisch onderzoek aan de Dr. Struyckenstraat 100. Wat ze zullen vinden blijft een groot raadsel.

Woningcorporatie Laurentius gaat er niet van uit dat iets gevonden wordt. Dat is ook niet de reden achter de opgravingen. “We denken niet zozeer dat er wat te vinden valt. Het is in sommige gevallen vanuit de gemeente verplicht eerst onderzoek te verrichten”, aldus directeur Andre Heintjes.

De corporatie heeft plannen om het huidige zakencentrum dat op het adres zetelt plat te gooien voor de nieuwbouw van appartementen. “Er zijn afspraken dat voor de aanvang van nieuwbouw in een bepaalde zone binnen Breda eerst archeologisch onderzoek moet plaats vinden. De bouwkavel moet dan wel groter zijn dan 100 m2”, legt een woordvoerder van de gemeente uit.

De start van de bouw staat gepland voor het begin van 2011. Er komen ongeveer 90 appartementen. Heintjes. “Na het onderzoek zal eerst het bestemmingplan aangepakt worden en dan wordt de bouwvergunning aangevraagd. Dan pas kunnen we beginnen.“