Drie arrestaties na ruzie ex-geliefden

Nieuws

BREDA - De politie heeft donderdagavond drie personen aangehouden. Twee van hen worden verdacht van poging tot zware mishandeling van de derde verdachte. De derde verdachte wordt verdacht van bedreiging van de twee en vernieling van een ruit van hun woning.

Donderdagavond kreeg de politie melding van een vechtpartij in de wijk Doornboslaan-Linie. Er waren al meerdere meldingen geweest van bedreiging van de bewoonster door haar ex. De politie was de dag ervoor na een melding op zoek geweest naar de man, nadat hij de bewoonster had bedreigd.

Bij aankomst van de politie stonden de 37-jarige bewoonster en haar 40-jarige vriend op straat bij een man. De vrouw had een kandelaar in haar handen en haar vriend een knuppel. De man, de 39-jarige ex-vriend van de vrouw, had verwondingen en bloedde uit een van zijn oren. De kandelaar en de knuppel zijn in beslag genomen en de drie betrokkenen zijn aangehouden.

Gezien de verwondingen van de 39-jarige man is hij na arriveren in het cellencomplex naar het ziekenhuis overgebracht. Hij is opgenomen in het ziekenhuis ter observatie en om deze reden in vrijheid gesteld. Hij wordt nog wel verdacht van vernieling en bedreiging.

De vrouw en haar vriend worden verdacht van poging zware mishandeling. De vrouw verklaarde bij in verzekeringstelling al langere tijd last te hebben van haar ex-vriend. Donderdag zou de man de ruit van de voordeur van haar woning kapot hebben geslagen. Zij en haar vriend waren vervolgens achter de man aan gerend.

Haar vriend verklaarde dat hij en zijn vriendin al langere tijd werden lastiggevallen door de man. Hij zou de man tegen de grond hebben gewerkt en hebben gewacht op de politie.

De politie heeft van meerdere getuigen verklaringen opgenomen en onderzoekt de zaak verder.