Lurling: 'Beker misschien maar boycotten'

NAC

ENSCHEDE - De teleurstelling droop van het gezicht van Anthony Lurling. De wedstrijd waar zijn ploeg wekenlang naartoe geleefd had, beleefde niet de gedroomde afloop. De NAC-aanvaller realiseerde zich in de catacomben van de nog nadeinende Grolsch Veste dat de bekerfinale weer aan de neus van de Bredanaars voorbij ging.

De Bosschenaar, die woensdag zijn 32ste verjaardag viert, werd er cynisch van. “Volgend seizoen moeten we er maar in de eerste ronde uitvliegen of de beker boycotten. Dan hebben we in elk geval niet dit klotegevoel”, stelde Lurling zwartgallig.

Hij was het die na twintig minuten de Bredase harten sneller deed kloppen met zijn schitterende openingstreffer. Lurling kegelde vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de verre hoek, buiten bereik van doelman Sander Boschker. “De verdediger gleed weg. Ik nam de bal vol op de pantoffel, hij vloog er mooi in.”

“Dat was voor ons het ideale scenario. Een vroege voorsprong. We kwamen daarna onder druk te staan maar dat is niet zo erg, dacht ik in de rust.” FC Twente kwam echter snel op gelijke hoogte. “Een zuur moment. Janssen liep bij Reuser uit zijn rug. Dat kleine momentje werd meteen afgestraft.”

Later, na de 2-1, probeerde NAC met man en macht een gelijkmaker te forceren. Die kwam er nog bijna, weer via Lurling. “We kregen nog twee goede kansen, een schot van mij en een kopbal van Patrick Zwaanswijk. Maar we staan na afloop wel met lege handen. Echt ongelooflijk zuur.”

Even na zijn cynische grapje blikte hij alvast strijdvaardig vooruit op een nieuwe bekercampagne. “De beker leeft ontzettend in Breda, nu waren er al 1.000 mensen mee. Het zou prachtig zijn om de finale te halen. Volgend jaar maar weer opnieuw proberen.”

Voor het restant van de competitie kan de gevoelige nederlaag vervelende gevolgen met zich mee dragen. Immers, zaterdag wacht een belangrijke wedstrijd tegen NEC, een directe concurrent voor een play-off plaats.

“Dat wordt niet makkelijk maar we hebben een volwassen ploeg. Morgen kunnen we nog balen, vanaf donderdag gaan we richting NEC werken. Ik heb vertrouwen in onze ploeg. Op basis van de wedstrijd van vandaag kunnen we ons niets verwijten”, stelde Lurling.