Eerlijk beheer groeit boven verwachting

Nieuws

BREDA – Bij de vereniging Eerlijke Beheer hebben in de week na de oprichting meer dan 120 leden zich aangemeld. Dat is volgens mede-initiatiefnemer Michel Spekkers meer dan verwacht. Volgende week verwacht hij een ledenvergadering uit te schrijven.

Namens de vereniging voerde Spekkers volgens eigen zeggen een goed gesprek met Méeus. “Zij gaan Eerlijk Beheer als dienst aanbieden aan pandeigenaren, naast anti-kraak.” Hij hoopt dat daaruit ook snel contracten volgen met de eigenaren.

Eerste stap is echter het vormen van een bestuur, belangrijk voor de continuïteit, zo erkent Spekkers. “Belangrijk is dat het een evenwichtige samenstelling krijgt. Dus niet alleen objecteigenaren of huurders.”

De voorwaarden voor een bestuurssamenstelling moeten nog worden vastgelegd, evenals de reglementen van de vereniging. “Dat doen we in een wiki-achtige omgeving voor leden. Niet twee mensen achter een tafel die beslissen hoe dat eruit moet komen te zien.”

De leden van de vereniging komen voornamelijk uit Breda, net zoveel vrouwen als mannen, meest tussen de 40 en 45. “Opvallend is verder dat het veel actieve leden zijn, dus leden die ons steunen en niet zozeer op zoek zijn naar een woonruimte”, aldus Spekkers. “Ook zijn er relatief weinig leden afkomstig uit de kraakbeweging. Die zijn op de vingers van twee handen te tellen.”