Dames Zwart-Wit pakken belangrijke punten

Hockey

BREDA – De dames van Zwart-Wit behaalden zondag de volle winst tegen een gelijkwaardige tegenstander en pakten daarmee belangrijke punten. Het Haagsche HDS werd thuis met 1-0 verslagen.

Zwart-Wit stond voor de wedstrijd in de staart van het klassement. Het team had van de vijf gespeelde wedstrijden er pas een gewonnen. Na deze overwinning staan ze op gelijke hoogte met HDS dat op de vierde plek stond.

De eerste helft gaf goed aan wat de krachtsverhoudingen zijn tussen de twee teams. Er werd niet gescoord. “We hebben weinig kansen gecreëerd. Slechts een keer kwamen we vrij voor de keeper, maar dat leverde geen doelpunt op”, aldus Zwart-Wit coach Sander Loermans.

Na rust kreeg de Bredase club meer overwicht wat resulteerde in een doelpunt. Diep in de tweede helft brak Sophie van Olphen de wedstrijd open. Loermans: “Ze kwam een op een tegenover de keeper en dat speelde ze goed uit. Daarna gooiden we het achterin op slot.”

Zwart-Wit kreeg nog wel een paar kansen, maar wist die niet te verzilveren. Het uitgangspunt van Loermans was minimaal een punt pakken. “Het was een tegenstander van hetzelfde niveau. Winst is dan heel mooi.”

De volgende wee wedstrijden die volgen zijn tegen Warande en Alphen. Op papier sterke teams. “We gaan proberen het maximale eruit te halen. We bekijken tijdens de wedstrijd hoe het loopt. We zijn, alles goed loopt, tot veel in staat.”