Push is 'te beschaafd' en verliest

Hockey

BREDA – De heren van Push hebben zondag met duidelijke cijfers verloren van Voordaan. Thuis in Breda werd het 0-3.

Het onheil begon al voor de wedstrijd. Vlak voor de aftrap viel Mark Rijkers geblesseerd uit. Coach van de heren Sven van der Most moest hierdoor de nodige omzettingen doen. Toch wilde hij het verlies daar niet aan wijten.

Niet veel later werd Push nog verder in de problemen geholpen doordat Voordaan al binnen de minuut op een 0-1-voorsprong kwam. Nog eens achttien minuten later stond het zelfs al 0-2. “We zijn een jonge, technische ploeg en we zijn redelijk beschaafd en dat wordt bestraft.”

Van der Most zag de tegenstander iets minder ‘beschaafd’ zijn dan zijn eigen team en moest ook toezien hoe ze er mee weg kwam. “Je hoort mij nooit klagen over de arbitrage, maar ik vind het wel zwaar inconsequent”, was de coach verontwaardigd.

In de rust had de coach zijn mannen medegedeeld iets minder beschaafd te zijn. Dit gebeurde dan ook. Toch was de eerste uitval van Voordaan weer raak: 0-3 uit een strafcorner.

“Het was een net-niet-wedstrijd. Maar we moeten de hand in eigen boezem steken. We krijgen de goals te makkelijk tegen en creëren zelf voldoende kansen, maar maken ze niet af”, was het heldere eindoordeel van de coach.