24 uur bij de les

Nieuws

BREDA – Het Prinsentuin College in Breda is woensdagmiddag begonnen met een 24-uurs lesmarathon. 62 leerlingen uit de eerste drie leerjaren volgen 24 uur les om zich in te zetten voor het goede doel.

>> Foto's lesmarathon

Kinderen uit het eerste studiejaar hebben gekozen voor Villa Pardoes. De tweedejaars leerlingen blijven wakker voor Stichting Kikabike, en de derdejaars voor Stichting Kika. Het vierde leerjaar doet niet mee omdat zij in de examenperiode zitten. Jeroen Wouterse, leraar op het Princentuincollege, helpt bij het verloop van de actie. “Kinderen konden zichzelf opgeven om mee te doen met de actie. We hebben uit ieder leerjaar zo’n 90 aanmeldingen gekregen, maar we konden per jaar maar 20 kinderen aan. Er moest dus geloot worden. Sommige leerlingen waren echt verdrietig toen ze hoorde dat ze niet mee mochten doen.”

De leerlingen zijn zelf langs de deur gegaan met een sponsorlijst om geld in te zamelen. Jeroen Wouterse is blij met het aantal sponsors dat zich heeft gemeld om de actie te ondersteunen. “We hebben een aantal bedrijven bereid gevonden om te helpen. Zij sponsoren dan met goederen. Zo krijgen we ontbijt van een bakker en een lekker visje van de vishandel. Dat is prettig, want zo hoeven we geen eten te kopen. Zo kan iedere cent die de leerlingen op hebben gehaald naar het goede doel.

De kinderen krijgen net als anders verschillende lessen. Techniek, Nederlands en Gymnastiek. Hoewel, vanavond krijgen de kinderen geen gewone gymles. “Er komen vanavond twee basketballers van The Giants basketballes geven. Ook krijgen ze gastcollege van een vrijwilligster van Villa Pardoes en komt iemand van Kika een praatje houden.”

Pauline uit het tweede leerjaar doet mee omdat ze Kikabike een goede stichting vindt. “Met deze actie krijgen de kinderen betere medicijnen en een beter leven.” Vriendin Gwen wil de 24 uur per se volhouden. “Ik doe het voor het goede doel. Ik vind het zo zielig voor de kinderen.” Hoe ze het gaat volhouden weet ze wel. “Ik heb zes blikjes energydrank bij me! Verder heb ik lekker eten bij me. Frikandellenbroodjes, lolly’s, chips, kinderreepjes… Als het echt moeilijk wordt heb ik nog energiesnoepjes!”