Wéér een overwinning voor dames Push

Sport

BREDA – De dames van Push hebben weer een overwinning aan hun zegekar toegevoegd. Deze keer was het nummer vijf Craeyenhout dat er op eigen veld aan moest geloven. De wedstrijd in de overgangsklasse eindigde in een 0-4-overwinning voor Push.

>> Meer hockey

Anders dan de uitslag doet vermoeden, was het geen simpele overwinning. Craeyenhout was niet aangetreden om achterover te leunen en toonde wel degelijk aanvallende intenties. Dit in tegenstelling tot Union dat vorige week enkel en alleen naar Breda leek gekomen om te verdedigen.

Het was vandaag de klasse van Push die de doorslag gaf. En dan met name de goedlopende corner. In de tweede helft behaalden de dames zelfs een honderd procent score uit de strafcorner. Drie maal mocht Push het proberen, drie maal was het dodelijk raak.

In de eerste helft had Push al na een minuut spelen de leiding genomen. Malou Pheninckx zorgde er met haar pass voor dat Kiki van der Kreek in een leeg doel kon binnenwerken. In het kwartier dat volgde kreeg Push veel kansen, gescoord werd er niet meer.

De tweede helft begonnen de dames wederom sterk wat uiteindelijk leidde tot drie strafcorner mogelijkheden. Het waren Saskia Gooskens, Sabine Mol en B-jeugdspeelster Lieke van Wijk die de drie corners op hun naam schreven. Coach Ehren had wegens een blessuregeval gekozen voor de jonge speelster die naam had gemaakt met haar sleepcorner. Ehren stuurde haar de tweede helft het veld in met de boodschap een eventuele strafcorner voor haar rekening te nemen. De jeugdspeelster deed dit zowaar met verve.

“Al met al een goede constante overwinning. Onze corner loopt goed en we krijgen wederom geen doelpunt tegen. Bovendien zijn we na de winterstop erg constant terwijl we daarvoor nog wat wisselvallig waren”, constateerde een tevreden coach. In zijn nabeschouwing keek Ehren ook vast uit naar de topper van aanstaande zondag: “Komende week tegen Forward, wat mij betreft de favoriet voor de titel. Dat team zit zo vol ervaring, het zou me verbazen als ze aan het eind van de rit niet bovenaan staan.”

De concurrent uit Tilburg had de eerste plaats overgenomen nadat het zijn inhaalwedstrijd wist te winnen. Push kan de leiding weer terugpakken, maar dan zal het de lastige wedstrijd moeten winnen. En laat Forward nou net het enige team zijn waarvan er deze competitie verloren werd.